Skocz do zawartości
  • 0

wpinka

Shark14_a1

Pytanie

Napisano

co to za wpinka?? i jakiej organizacji??

Przedmioty które są identyfikowane w celu odsprzedaży powinny być odpowiednio otagowane !!! Gratuluję kartki

http://www.odkrywca.pl/regulamin-przeczytaj-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705 Pkt. 6

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 00:55 03-02-2011

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze tego przedmiotu nie sprzedaje (znam zasady postepowania na forum), byłem ciekaw tylko co to jest.
Ta się składa, że jestem zainteresowany kupnem tej wpinki, więc się zapytałem i zaznaczyłem, że mam podobną.

A pozatym, myśląc logicznie, gdybym ją sprzedawał, to bym dał wpis, o tym czego tu się dowiedziałem na forum.

Tak więc proszę o cofnięcie mi kartki, bo gdybym to sprzedawał to bym to otagował odpowiednio

W dowód tego, przedstawiam również zdjęcie mojego konta na allegro dotyczące tego, że licytuje tą wpinkę

sylwekkrawczyk ---> pomyśl następnym razem, zanim coś napiszesz.

Napisano
Taa,mnie jeden posądził o identyfikację niewybuchów w dziale artyleria gdy zapytałem o zapalnik a co najlepsze nic nie widział bo zdjęcia nie było.
Zdrów.
Napisano
Może dorzucę trochę faktów dla wątpiących.
VDA - załżono w 1881
w 1933 przemianowano na Krajowe Stowarzyszenie dla Niemców w innych krajach.
Polityka hitlerowska podporządkowała sobie organizacje dla swoich partyjnych celów.Sianie zamętu za granicą,wspieranie ziomkostwa niemieckiego tam zamieszkałego,łatwość inwigilacji itp.Przykładowo jeżeli na danym terenie zamieszkiwało pięciu niemców to na pewno musi to być asze" i przez to były roszczenia terytorialne.Proszę zauważyć że żadno z miast herby" miast w seriach wydanych w okresie III rzeszy nie leży w granicach obecnych Niemiec za wyjątkiem chyba jednego miasta przy granicy z Francją w Zagłębiu Saary - Sarbrucken
pozdrawiam
Napisano
Shark14_a1 - to po co ta cała ściema ?

Jaki problem widziałeś w tym, aby dając przedmiot do ID, napisać, że zamierzasz go kupić, ale chcesz się dowiedzieć co to jest ?
Owszem, nie napisałeś też, że sprzedajesz ...

postępując w tak niejednoznaczny sposób - otrzymałeś jednoznaczne upomnienie, czy będzie cofnięte ? okaże się ...

na marginesie - na Allezło znanych jest wiele przypadków kiedy jeden User ma kilka kont i podbija swoje aukcje,
lub podbijają mu koledzy ....

i na tym na razie koniec ...
Napisano
nie WHW tylko VDA

WHW - Winterhilfswerk
VDA - Volksbund fur das Deutschtum im Ausland

Od 1933 VDA przemianowane na Krajowe Stowarzyszenie dla Niemców za granicą.
Napisano

Posypuję głowę popiołem, mój błąd bo zasugerowałem się niepełnymi informacjami z internetu. Potem poszukałem lepiej i zwracam honor. Dodatkowo zdjęcie, może się kiedyś przyda.

Napisano

co to za wpinka?? i jakiej organizacji??

Przedmioty które są identyfikowane w celu odsprzedaży powinny być odpowiednio otagowane !!! Gratuluję kartki

http://www.odkrywca.pl/regulamin-przeczytaj-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705 Pkt. 6

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 00:55 03-02-2011

Napisano
Kolego KOPACZ1, radzę czytać bardziej uważnie. Była cała seria takich tarczek z różnymi miastami wydana w ramach WHW. Widziałem jeszcze takie z herbem gdańskiej Oliwy i Tarnowskich Gór. Lepiej zgłębić ten temat a potem strofować innych.
Napisano
Dzięki koledzy wielkie :)
Podejrzewałem, że to ma związek z jakąś organizacją lub WHW. Jednak w temacie WHW jestem kompletnie zielony.
Jeszcze raz dzięki
Napisano
kolego kres - akurat ty jesteś w błędzie, ponieważ na Forum chyba nie ma lepszego specjalisty o wpinek WHW, KWHW, VDA i tym podobnych.

ma ich w swojej kolekcji kilkaset, bo je kolekcjonuje.

I żeby ci udowodnić, że to ty głupoty gadasz - proszę :

http://www.sammlerecke.at/whw/vdadhj.html

Narwy nie ma, ale popatrz sobie na pozycje od 17 do 74 w kategorii :

VDA
Städtewappen auslandsdeutscher Städte - Weißblechabzeichen

i zanim zgłosisz obiekcje do czyjegoś ID, najpierw sprawdź podane informacje, a nie polegaj na tym widziałem jeszcze"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie