Skocz do zawartości

Dwa słońca

szczurek_1979

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli było już na ten temat to usuńcie...
Ciekawie się będzie działo w tym roku. Na początek służby zarekwirowały eksponaty muzealne pewnie eksponaty Muzeum Wojska Polskiego też zarekwirują :P chyba że o deficyt stali chodzi w hutach ai koniec roku zapowiada się ciekawie, zresztą zobaczcie sami ;)

http://odkrywcy.pl/gid,13064616,title,Nad-Ziemia-zajasnieja-dwa-Slonca,galeriazdjecie.html

pozdro
Szczurek

U nas taki motyw dwóch słońc widziałem w 83 albo 84 roku, zjawisko było fajne, w lecie późnym popołudniem, przed zachodem, kiedy słońce było nieco nad horyzontem. Obydwa słońca (upraszczam, chodzi mi o opis efektu świetlnego) były na jednej wysokości, jedno z nich było nieco ciemniejsze (tj. bardziej pomarańczowe) i po jakimś czasie (chyba z pół godziny) całkiem zlało się z tłem, czyli z niebem.

Nie było jak tego uwiecznić, aparat miałem wtedy w domu, komórek nie było.

Nie znam wytłumaczenia tego zjawiska, dla ludzi obeznanych z tematem to pewnie ormalka" ;)

Dla jasności: nie ćpam, kleju nie wącham etc. :)

Niezły margines czasowy: w 2011 lub w ciągu najbliższego miliona lat. Wg arabskich przepowiedni, wybuch Beletgezy równa się końcowi świata-ale wg przypuszczeń współczesnych speców, będzie miał zbawienny wpływ na naszą atmosferę, niby zastrzyk witaminek w postaci życiodajnych pierwiastków.
Zalatuje toto kapke starymi fusami do wróżenia w szklance, albo prognozowaniem pogoda na przestrzeni miliona lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie