szczurek_1979 Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2011 Jeżeli było już na ten temat to usuńcie...Ciekawie się będzie działo w tym roku. Na początek służby zarekwirowały eksponaty muzealne pewnie eksponaty Muzeum Wojska Polskiego też zarekwirują :P chyba że o deficyt stali chodzi w hutach ai koniec roku zapowiada się ciekawie, zresztą zobaczcie sami ;)http://odkrywcy.pl/gid,13064616,title,Nad-Ziemia-zajasnieja-dwa-Slonca,galeriazdjecie.htmlpozdroSzczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 dobre ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 U nas taki motyw dwóch słońc widziałem w 83 albo 84 roku, zjawisko było fajne, w lecie późnym popołudniem, przed zachodem, kiedy słońce było nieco nad horyzontem. Obydwa słońca (upraszczam, chodzi mi o opis efektu świetlnego) były na jednej wysokości, jedno z nich było nieco ciemniejsze (tj. bardziej pomarańczowe) i po jakimś czasie (chyba z pół godziny) całkiem zlało się z tłem, czyli z niebem. Nie było jak tego uwiecznić, aparat miałem wtedy w domu, komórek nie było. Nie znam wytłumaczenia tego zjawiska, dla ludzi obeznanych z tematem to pewnie ormalka" ;)Dla jasności: nie ćpam, kleju nie wącham etc. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 niezłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Trochę w temacie, bo też najprawdopodobniej ugięcie promieni w atmosferze: http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2287 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k0k0 Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Niezły margines czasowy: w 2011 lub w ciągu najbliższego miliona lat. Wg arabskich przepowiedni, wybuch Beletgezy równa się końcowi świata-ale wg przypuszczeń współczesnych speców, będzie miał zbawienny wpływ na naszą atmosferę, niby zastrzyk witaminek w postaci życiodajnych pierwiastków.Zalatuje toto kapke starymi fusami do wróżenia w szklance, albo prognozowaniem pogoda na przestrzeni miliona lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnLJA Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 Zaświecą 2 słońca, czyli będzie 2 razy cieplej niż zwylke, przez dwa tygodnie nie zapadnie zmrok. Jak dla nas poszukiwaczy to same plusy, bedzie można dłużej z wykrywaczem pochodzić :o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.