Skocz do zawartości

Wywoz militarii za granice

cobra10225

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Mieszkam w Angli co tydzien chodze do domu aukcyjnego i czesto widze militaria kture bardzo dobrze sie sprzedaja i to za ogromne pieniadze np: niemiecki chelm M42 wykopek za 60 funtow a na allegro za 30pln taki sam. A konkretnie do zeczy mam pytanie czy mozna przewozic samolotem takie wykopki typu chelm puszka na maske czy bagnet.
  • Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
widzisz kolego cobra pytanie do rodakow i polska odpowiedz powyzej:} na moje to sprobuj autem jak bedziesz mial okazje,a do puszki wrzuc pare narzedzi bedziesz mial wytlumaczenie;} samolotem pojedynczo,a helm obszyj do transportu materialem i do duzego bagazu a jak ktos upierdliwy cie wezwie to powiedz ze do asg..tak mi sie wydaje:] .z jakiego regionu jestes bo ja z n. yorkshire ...pozdro
Napisano
Nie wolno! Zabronione prawem a do tego bagnet na pokładzie samolotu? Nie do zrealizowania.
W podróż do Angli weź lepiej słownik ortograficzny.
Pozdrawiam.
Napisano
Ma kolega fantazje. Nie bajeruj że łuski woziłeś i nikt tego nie wykrył. Gdyby tak było terroryści nie mieliby problemu z wniesieniem amunicji na pokład. Do tego przypomniały mi się twoje posty z HP pod tytułem Złomowiska ,te w których wykazałeś się niepohamowaną fantazją. Tak jest i w tym przypadku.
Pozdrawiam.
Napisano
Przecież ustawa się zmieniła i spokojnie można wozić wszystko co nie jest zabytkiem a jeśli jest zabytkiem to musi przekroczyć wartość 4 tys euro :
http://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,2010,nr,75/poz,474,metryka,ustawa-o-zmianie-ustawy-o-ochronie-zabytkow-i-opiece-nad-zabytkami-oraz-o.html
pozdro
Napisano
Draven- problem nie co", ale jak".

Życzę powodzenia każdemu, kto łuskę spróbuje przelecieć" samolotem ( i nie sądzę, aby podręczny czy bagażowy miało znaczenie ). Nie wspomnę o bagnecie, czy czymś więcej.
Napisano
Panowie- hełmów i noży wozić nie wolno samolotami ale- norze i chełmy tak...
I w tym jest szkopuł ;)

Pozdrawiam tych mających do czynienia ze słownikiem języka polskiego, jak i tych, których najwidoczniej słownik zawsze omijał :)
Napisano
Z regulaminu PLL LOT:
9.1.3. Broń taka jak: miecze/szpady, noże, zabytkowa broń palna, repliki broni palnej, może być przyjęta do przewozu jako bagaż rejestrowany, zgodnie z przepisami przewoźnika. Przewóz takich przedmiotów w kabinie pasażerskiej jest niedozwolony.

http://www.lot.com/web/lot/conditions-of-carriage
Napisano
cobra10225, masz dopiero nie całe 100 wpisów a już nakasztaniłeś tak, że jak widzę twój wpis to wiem że będzie śmiesznie.

Sorry mody, ale nieździerżyłem tego...
Napisano
Nie wiem skąd pochodzą wasze informacje,ale ja przewiozłem dosyć sporo bagnetów samolotem w bagażu głównym i nigdy nie było żadnych problemów.
Napisano
A jaka linia lotnicza bo to tez jest wazne piniewaz kazda linia lotnicza ma jak ze to powiem ''prawo'' co wolno a co nie. Ja osobiscie latam ''wizzair'em''.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie