Samson Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Uff... zamierzam po raz pierwszy zainwestować w neodym i ten tysiak trochę mnie przeraził :)
karabin Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Kolego stock,ja nie podawałem wymíaru tylko ceny. Zobacz jakie ceny są magnesów neodymowych ,niektóre nawet ponad tysiąc.http://www.neodym.pl
karabin Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 70x70 kosztuje 910 PLN70x80 kosztuje 1050 PLN Stock,a gdzie kupiłeś tak tanio?
tyfus Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 słyszałeś o allezło ?dla przykładu neodym 70x60 ok. 250 zł. Tylko nie wiem po co komu taka kobyła, skoro mniejsze w zupełności wystarczają.poszukaj ...
stock84 Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Ja za swój 70x50, 1,5 roku temu, zapłaciłem 165 zł razem z przesyłką.Kupiłem na znanym portalu aukcyjnym.I według opinii, które wtedy zaczerpnąłem jest to optymalny rozmiar do poszukiwań(tak samo jak 70x40).Wbrew pozorom wsrost rozmiaru magnesu nie idzie wprost proporcjonalnie z udźwigiem.Fakt idzie w góre ale nieznacznie.Wniosek jest bardzo prosty wspomniał o tym Tyfus - po co szarpać się z walcem o wadze 2,5 kg skoro 1,5 kg da te same rezultaty.Zwłaszcza, że powierzchnia, która w magnesie jest najważniejsza, czyli wierzch i dno(obydwie płaskie) w egzemplarzu(za 1050 zł!) z twojej strony i w moim ma taką samą średnicę.Swoją drogą nie wiem skąd takie ceny na tej stronie.Pzdrhttp://www.magnesyneodymowe.fora.pl/Na tym forum można dostać wiele praktycznych i mądrych porad jeżeli chodzi o magnesy.
karabin Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Być może to po prostu zwykłe zdzierstwo. Nigdy nie zastanawiałem się nad kupnem neodyma,podałem tylko ceny ,fakt kosmiczne które widzíałem. Mówicie że na allezło,tylko jaką mam pewność że sprzedający mnie nie wywajchuje ? Ty mogłeś trafić na uczciwego a ja mogę trafić na takiego co wyśle mi magnes taki jak w opisie tylko że będzie po prostu słaby. I co takiemu zrobić? Chciałeś magnes to go masz ,a że połowe słabszy wysłał od tego co opisywał to już przyroda. Tak ja to widzę,nadmieniam że nie kupowałem nigdy na aukcji alle. Nie wiem także na czym polega bezpieczeństwo zakupu na tejże. Pozdrowionka.
karabin Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Być może to po prostu zwykłe zdzierstwo. Nigdy nie zastanawiałem się nad kupnem neodyma,podałem tylko ceny ,fakt kosmiczne które widzíałem. Mówicie że na allezło,tylko jaką mam pewność że sprzedający mnie nie wywajchuje ? Ty mogłeś trafić na uczciwego a ja mogę trafić na takiego co wyśle mi magnes taki jak w opisie tylko że będzie po prostu słaby. I co takiemu zrobić? Chciałeś magnes to go masz ,a że połowe słabszy wysłał od tego co opisywał to już przyroda. Tak ja to widzę,nadmieniam że nie kupowałem nigdy na aukcji alle. Nie wiem także na czym polega bezpieczeństwo zakupu na tejże. Pozdrowionka.
tyfus Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 karabin ... ty lepiej z domu nie wychodź - bo skąd masz pewność, że samochód cię nie potrąci ?rozumiem twoje obawy, ale jest tylu sprzedających, tyle komentarzy mają - spokojnie odsiejesz jedno ziarenko od plew.ja się nigdy nie naciąłem :)
draven85 Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Jakiego neodyma polecacie do wyciągania biżuterii, przedmiotów wielkości max karabinu ( to dla orientacji) ;)
stock84 Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Nie wiem czy darmatt jeszcze handluje magnesami, musisz sprawdzić.Jeżeli kupisz u niego to na pewno się nie zawiedziesz, to mecenas magnesów:)Solidny gość.Ja u niego brałem.Jeżeli nie sprzedaje to skontaktuj się z nim może ci kogoś poleci.Mam nadzieje, że mody nie wezmą tego za reklamę;)Pzdr
Opus Dei Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Swojego zamówiłem na allezło... Gdy kupiłem go rano, przesyłka doszła już w południe dnia następnego. Hula, aż miło i wszystko zgodne z opisem ;). Fakt, ważne są komentarze...
karabin Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Dzięki, co innego właśnie jak kogoś poleci się to wiadomo że pewny gość. Zapisałem ten nick i jak będę kupował w przyszłości to wiem kogo szukać. Tyfus,co do tego samochodu to bardzo realne że może potrącić,zważywszy na płytką wyobraźnie a raczej jej brak niektórych kierowców.Pewnie níe jeden raz widziałeś młodzików w BMW z włosem na żel szarżujących z ułańską fantazją po ulicach. Takích cepów obawiam się najbardziej. Pozdrawiam
karabin Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 O debilach umieszczających zdjęcia z wypadków na nk z własną osobą w rolí głównej nie wspomnę.Widziałem kiedyś jak pewien młodzieniec lat 19 szczycił się tym że po pijanemu zabił faceta na chodniku,de facto ojca pięciorga dzieci. Sorry za ot.ale bagnet się sam wysuwa jak takie coś się ogląda.Pozdrawiam.
karabin Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Nawiązując do tematu to podpowiedzcie co ciekawego wyskakuje z wody wraz z neodymem.
figul_98 Napisano 3 Luty 2011 Autor Napisano 3 Luty 2011 A zapytam się, bo nie jestem zbytnio zorientowany. Gdzie są te magnesy? W dyskach?
tyfus Napisano 3 Luty 2011 Napisano 3 Luty 2011 w dyskach twardych są małe magnesy neodymowe.zdjęcie z internetu - zaznaczone - są 2 szt.
karabin Napisano 3 Luty 2011 Napisano 3 Luty 2011 Tak jak tyfus pokazał. Ja mam w takiej kombinacji. Udźwig na jednym magnesie 15 kg.chropowatego żeliwa,na płaskim kawałku stali dużo wíęcej. Jak na początek styknie,no chyba że chcesz T-34 wyciągnąć:)Pozdrawiam
Grzegorz42 Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 Witam. jak zauważyłem potrzeba matką wynalazków. na takim sznurku i klejonym kółeczku ( zaczep )można najwyżej w akwarium połowić, nie widzę możliwości wyciągnięcia czegoś z wody gdzie jak to często bywa jest częściowo utopione w mule lub innym podłożu, do tego trzeba doliczyć nalot rdzy.Kto już łowił na magnes ten doskonale wie. owszem nie neguje twojej radosnej twórczości możesz ją wykorzystać do połowów euruchów ( euro) to monety dość popularne w krajach zachodnich i nie tylko.często turyści wrzucają je do fontanny ,czeskie monety też łapie magnes .Na magnes łowię kilka sezonów i wiem jak to w praktyce wygląda.cena konkretnego neodyma nie jest wygórowana 100-200zł i napewno wart swej ceny.popatrz też na youtub jak to wygląda.pozdrawiam i życzę powodzenia.
figul_98 Napisano 4 Luty 2011 Autor Napisano 4 Luty 2011 Aha i jeszcze jedna rzecz. Czy w jednym dysku jest 1 czy 2 magnesiaki?
Dani Napisano 4 Luty 2011 Napisano 4 Luty 2011 Karabin udało się Tobie coś tym wyciągnąć , tymi dwoma połączonymi magnesami z dysków ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.