Opus Dei Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Witam! Nie ukrywam, że interesuje mnie ta wykrywka. W necie znalazłem o niej naprawdę niewiele informacji. Chciałbym, abyście się podzielili ze mną swoimi doświadczeniami dotyczącymi tego detektora, albo po prostu jak nie mieliście z nim wcześniej do czynienia to chociaż jakąś teoretyczną wiedzą o nim :). Dodam, że powoli przymierzam się do kupna wykrywki na drobnicę. Czekam na Wasze posty.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enders Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Dobry sprzęt. Nie ma za wiele funkcji i regulacji (dyskryma i czułość), ale te dostępne są wystarczające. Przy cewce 22.5 cm (DD) ma bardzo duże zasięgi. Dodatkowo jest bardzo dobrze wykonany. Wykrywacz jednotonowy, jest zasilany ośmioma paluszkami. Może jedyną niedogodnością jest ten zanikający dźwięk, w zależności od głębokości zalegania przedmiotu. Ten wykrywacz ma chyba, podobnie jak ADX 250, możliwość współpracy z bezprzewodowymi słuchawkami (WS1, WS3). Elektronikę można ściągać i zawieszać na pasku, (kabel jest bardzo długi!). Ogólnie bardzo fajny sprzęcik, choć nieco drogi w swej cenie... A jeszcze, że się spytam, to Twoja pierwsza wykrywka ma być?Jak masz jakieś pytania wal śmiało GG: 21321647(*Dodam, że NIE jestem sprzedawcą żadnych wykrywek, to nie jest jakaś reklama XP. Piszę, bo ludzie lubią mnie niesłusznie o to właśnie oskarżać... ;-)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opus Dei Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2011 Dzięki na info! Na razie chodzę z Jabelkiem. Wcześniej jeszczę miałem do czynienia z kanarkiem znajomego oraz jakiś czas z F5'tką mojego Taty :). Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enders Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Nie wiem jaką tam sumką dysponujesz, ale w obecnej cenie ok. 1700 zł, nie ma sensu dawać tyle za ten wykrywacz. Oczywiście nie bronię Ci, ale w tej cenie jest wiele innych wykrywaczy, które mają o wiele więcej funkcji. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opus Dei Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2011 Witam! Jeżeli chodzi o sumkę, to nie posiadam jej na razie zbyt wiele, ale myślę, że byłoby to coś w granicach 1700-1800 zł. Zakup vlf'a pozostawiam dopiero na mniej więcej lipiec. Założyłem ten wątek z czystej ciekawości jak ten detektor o którym mowa się sprawuje. Zastanawiałem się jeszczę nad Tesoro Vaquero. Z tego co by mi brakowało w XP ADX 150, to przede wszystkim ręcznego strojenia do gruntu. Czy Tesoro Vaquero spisywałby się lepiej w terenie od XP? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opus Dei Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2011 Tematów o Vaquero było sporo, więc nie chodzi mi o dokładne opisanie tego detektora, tylko krótkie porównanie go to xp adx 150 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Vaquero jest lepszym wykrywaczem od ADX150 i bardziej go można porównywać z ADX250. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 14 Grudzień 2014 Share Napisano 14 Grudzień 2014 Witam.Myślę że przez te parę lat przybyło użytkowników tego sprzętu i podzielą się swymi spostrzeżeniami.Chodzi mi głównie o czułość na mały kolor,przy tak niskiej częstotliwości.Za wszelkie inne informacje i opinie na temat tej wykrywki będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 14 Grudzień 2014 Share Napisano 14 Grudzień 2014 Dzięki za liczne odpowiedzi:)Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie gdzie oprócz sklepu w stolicy można kupić ten wykrywacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 14 Grudzień 2014 Share Napisano 14 Grudzień 2014 Koledzy litości podrzućcie cokolwiek,do jutra muszę podjąć decyzję.Nie wiem czy ten sprzęt jest taki rzadki,czy go nie polecacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okrezna5 Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 Czy ktoś już użytkuje ten wykrywacz i może coś o nim powiedzieć oczywiście ADX 150. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 witam,moge jedynie z obserwacji powiedziec pare słów, kolega ma adx 150-to dosc ciezki wykrywacz,nie lubi komórek ani kabli wys napieciadyskryminacja ok, nie zbiera żelaza ale jak podkrecisz to obcina zasięg, zasilanie 8 aa,starczaja na długo, dobrze wykonany,kol ma te sztyce od deusa wygodnie sie to składa,zaplaci za ten wyk ok 1000 wychaczyl nowego w dobrej cenie,ale wg mnie to wiecej warte nie jest napewno nie 1700, sredn wykrywacz o srednich zasiegach,i mysle ze lepiej sie rozejrzec za czyms innym, na spokojnie poczytac poszukac, szalu nie ma archaiczna maszyna z dawnej epoki...;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 czulosc srednia,nie jest to super drobnicowiec na jakies malutkie drobinki, przy tej cewce 9dd zasiegi podobne jak vaquero, ja posiadam fishera f22 i gdy porownywalismy ja mam cewke 9 zwykla, to adx ciagnie glebiej o 2 -3 cm,szału nie ma ze ciognie glebiej,ja osobiscie bym tego nie kupił, a prawie juz go zamawiałem, ale nie załuje że nie jestem jego włascicielem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okrezna5 Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 2-3 cm na monetę to jest dużo ,ale mi i tak chodzi o większe przedmioty kolorowe itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 vaquere,adx,(wg mnie i to moje zdanie nie sugeruj sie tym)to wykrywacze moze i dobre ale proste jak cep konstrukcje i w dobie nowoczesnosci to juz przezytki,nowe wykrywacze posiadaja nowe technologie i procesory itd lepsza dyskryminacje,daj se luz z dziadkami!-to jak kupno poloneza w dobrym stanie, stary dobry i poczciwy i tez jezdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 to jak chcesz duzy zasieg to adx tylko z cewka 11 dd, ale wtedy to bedzie swoje wazyc,nie niewiem jak twoja łapka ale poczujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 w tym przedziale cenowym masz jeszcze nowe wykrywacze whites treasure pro z duza cewka i fisher f44 tez z duza cewka,pomysl nad tym,potem to juz ceny kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 a jak chcesz byc mistrzem glebokosci i kopac doly po pas to ku uzywanego Sovereign GT i nikt ci juz nie fiknie....;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okrezna5 Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 piuro chodziło mi tylko jaka jest opinia adx 150.jeśli chodzi o inne wykrywacze z wyższej półki to coś tam wiem i trochę ich miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 niewarto,bo:cięzkizasieg srednistary typ maszyny8 aaczuly na zakloceniacena nie adekwatna do mozliwoscibrak reg glosnoscidyskryminacja nie wybiurczaniewiem co chcesz uslyszec-solidny jest,nie jest to bubel,porzadnie wykonany,znajduje przedmioty wykonane z metali kolorowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okrezna5 Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 Jeżeli ma taki zasięg jak Vaquero jak piszesz to nie taki średni ba nie wiele wykrywaczy bije Vaquero zasięgiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 od kiedy vaquero ma taki super zasieg?mialem vaquero,srednia pólka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 vaquero lubi żelazo,dlatego sprzedalem ilez mozna kopac złomu,teraz mam f22 i zadnego złomu,wiadomo na duzy kawał w ziemi nic nie pomoże nawet ctx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piuro Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 gleboki to jest deus albo np xp adventis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r80r Napisano 6 Luty 2016 Share Napisano 6 Luty 2016 Kolego Piuro1.Skoro piszesz ze zasieg w xp jest sredni to moze powiesz w ktorej wykrywce jest lepszy?2 Jesli chodzi o wage to mam wrazenie ze nie miales go w rekach.3.Stara dobra konstrukcja bije na glowe nowe wykrywki w tym przedziale cenowym.4.Czuly na zaklucenia ? czasami5.Cena jak najbardziej adekwatna a wrecz niska za tka jakosc.6.Jak masz sluchawki to masz regulacje glosnosci.7.Co do dyskryminacji fakt wybiorcza nie jest ale za to bardzo precyzyjna.Bardzo fajny skuteczny bez zbednych pierdol wykrywacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.