szimono73 Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Witam!Ślęczałem nad mapą i Znalazlem bardzo interesujacy twór i zastanawiam sie co to moze byc!Chciałbym was zainteresowac tym tematem i poczytac wasze sugestie odnosnie tego czegos :)Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie!
czarek100 Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 koledzy macie może zdjęcia satelitarne okopów w okolicy Sieradza?
Samson Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Chyba jedyny sposób to wybrać się w to miejsce :) Z tego zdjęcia nic nie wynika. Na pewno to nie kurhan, ani grodzisko - (okrąg nie rzuca cienia, a w tym wypadku powinien), z tego zdjęcia może wyniknąć jedynie tyle, że jest to wyższa, lub jak pisał woytas nieskoszona trawa.
numi5 Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Znam przypadek z Wysp,podobny ślad zostawiła ...koza uwiązanana łańcuchu.Nabrali się nawet archeolodzy,którzy przybyli nana wizję lokalną.
szimono73 Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Witam!Ślęczałem nad mapą i Znalazlem bardzo interesujacy twór i zastanawiam sie co to moze byc!Chciałbym was zainteresowac tym tematem i poczytac wasze sugestie odnosnie tego czegos :)Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie!
Rosforek Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 kształtem przypomina kurhan lub grodzisko, przynajmniej według mnie.
tyfus Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 ja nie podejmę się interpretacji - zdjęcia za małe i niezbyt wyraźne.Rosforek - opcję z kurhanem/grodziskiem bym raczej odrzucił. Wątpliwe jest, żeby po tylu latach kształt był tak okrągły i wyraźny. Nawet rekonstrukcja taka by nie była.
kosciej Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 60m to by była krowa żarłokokrąg zbyt regularny na kilkudniowy karmnik obrzeża pogrubione (że niby cień może ale nie koniecznie )saperka w dłoń i kopać
czarek100 Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 może jakimś chłopaczkom się nudziło i wycieli okrąg w trawie że to niby ufo i sensacja gotowa.
maciek_zagroba Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Podaj wymiary, na geoportalu da się mierzyć i zrób zdjęcie na RASTER.
szimono73 Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 ...dodatkowo dodam jeszcze ze twór ma srednice okolo 60m!
Pytanie
szimono73
Witam!Ślęczałem nad mapą i Znalazlem bardzo interesujacy twór i zastanawiam sie co to moze byc!Chciałbym was zainteresowac tym tematem i poczytac wasze sugestie odnosnie tego czegos :)Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie!
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.