kopijnik2 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2011 poświąteczna wyprzedaż w biedroncemała myjka - 30 zetprzydatność na 3+ w pięciostopniowej skaliwspomaga kąpiele w roztworach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 myjka czy urządzenie do czyszczenia drobiazgów"firmy Clarus?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2011 clarusa działa tak samo - jak myjka ultradźwiękowa" za 1200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 znalazłem to-to pod choinka:)do bani z takimurządzeniem"oddam za 6pak,chyba że używacie dziwnych płynów do czyszczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 Zeby sie szczoteczka myje :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2011 ale protezy można w tym...-------------myjki - tylko wspomagają proces czyszczeniaczyści roztwórlub zawiesina:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 Hebdzina mlodziak jest - dzioba do myjki nie wsadzi...Gibis i owszem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Panowie! Sama myjka choćby za niewiem jaką dużą kasę nic nie zdziała. No, moze prawie nic. Cała skutecznośc czyszczenia polega na zastosowanym plynie(roztworze) którym ją napełnimy. Ultradźwieki tylko przyśpieszaja i ułatwiają czyszczenie oraz usuwają syf i rdzę z trudno dostępnych miejsc. Od 2 lat korzystam z myjki u kumpla w zakładzie optycznym (używa do mycia opraw)i efekt jest super czy to przy odznaczeniach czy innych detalach. W większości przypadków korzystam ze specjalnego płynu który on kupuje od jakiś swoich dystrybutorów(jak będę u niego to podam nazwę). Koszt 1l tego specyfiku to około 60zł. Jak odbiorę aparat to wrzucę foty przed i po czyszczeniu. Uważam że bez większega wysiłku i nakladu czasowego można super wyczyscic wiekszość mniejszych przedmiotów czy odznaczeń. Nie poszło od razu? Daję 2,3,5 czykli do skutku. Gdyby tak jeszcze poeksperymentować z chemią to myślę że można osiągnąc wiele ciekawych efektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 ile tego plynu trzeba uzyc na jeden raz? Czy plyn mozna stosowac kilkukrotnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 myjkę za 30 zet - należy traktować jako szczoteczkę"...Gdyby tak jeszcze poeksperymentować z chemią to myślę że można osiągnąc wiele ciekawych efektów...i tak należy...pamiętając - że nie wszystko - wszystkim się da usunąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Płynu około 100-150ml-można uzywać wielokrotnie. Ja w jenym płynie myłem kilka(3-4?)odznaki w odstępach okolo 1-2 tygodnie pomiedzy myciami i wszysko bylo Ok.Cyle mycia w zależnosci od stanu i stopnia zabrudzenia(rdzy) fanta od 3-4 do 7-10 cykli. Jak pisalem korzystam z uprzemosci (i myjki) kumpa więc kupuję dla siebie płyn, po myciu zlewam i urzywam powtórnie do całkowitego zabrudzenia. Oczywiscie chemia ma różne działanie w zależności od materialu z jakiego wykonany jest fant i trzeba to brać pod uwagę, czyli włożyc do myjki-cykl mycia wyjąć- obejrzeć co się dzieje i do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Tak jak pisał Kolega Kopijnik-myjka to szczoteczka tylko czyści w każdym zakamarku -reszra to uzyta chemia. Fajnie się czysci wodą z plynem do garów z kurzu,brudu czy błota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 I jeszcze ciekawostka! Eksperymentowałem ze szturmem z zarazą cynkową(kilka ognisk)i fajnie wyszło choć siedzialem przy myjce z godzinę. Sporo usunął roztwór a reszte igłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 fosolem można zalewać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Nigdy nie próbowalem bo jak pisałem to nie moje urzadzenie ale myślę że tak bo wanna jest z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 hm,może spróbuję..skoro moniaki i inny mosiądz jak orzełki,odznaki czyszczą w oliwie to może zalać fanty oliwą w myjceciekawe czy by pomogło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 nie...ale wodę utlenioną, kwasek - wspomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Witam.Odświeżam temat,ponieważ myjki te są obecnie po10zł.Zakupiłem dzisiaj takowy sprzęt i jestem zaskoczony,wszystkie sreberka i złotka (mam na myśli domową biżuterie) pięknie wyczyszczone,jak nowe.Wrzuciłem też starą monetkę ale efekt raczej marny,ale czyściłem w wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.I tutaj mam pytanko czy można gdzieś kupić jakiś środek do myjki aby wyczyścić mocno zabrudzone przedmioty np.monety,oprócz wyżej wymienionych.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
numi5 Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=1024&bih=578&q=p%C5%82yn+do+myjki+ultrad%C5%BAwi%C4%99kowej&aq=3&aqi=g4&aql=&oq=p%C5%82yn+do+myjki&fp=6f92b5f212820d4a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Ostatnio w ramach eksperymentu zalałem myjkę roztworem kwasu szczawiowego i wrzuciłem parę stalowych łusuk od mośka. Całkiem fajnie wyszły a myjka bez problemu dała się potem oczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukawica Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Początkowo były w biedronce po 70 zł, a dzisiaj kupiłem za 10 zł.I jeszcze ich trochę mają.Z samą wodą i mydłem (tak jak napisali) to faktycznie tylko duże zabrudzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 dimmu66 jakim roztworem czyściłeś odznakę szturmową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Tak jak pisałem we wcześniejszym poście-to jakiś specjalny płyn który kumpel kupuje od swoich dystrybutorów do czyszczenia opraw okularowych.Nie miałem z nim ostatnio kontaktu ale postaram siś dowiedzieć o nazwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 1 Luty 2011 Share Napisano 1 Luty 2011 Koleżka mi sprawdzil.Płyn którego używałem w wiekszości przypadków korzystania z myjki nazywa sie Optoclean. Nie znalazłem nazwy ani danych producenta. Tak jak pisałem wczesniej kupuje go od jakiś swoich dostawców a nie sprawdzałem w necie czy jest dostepny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 do biedronki marszdremelopodobne w zestawie za 99 zetwałek giętki jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.