Skocz do zawartości

Saperki BW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jednak zdecydowałem się na zakup saperek BW- tańsze a jeszcze trzeba kupić parę innych rzeczy. Niestety w łydce są wąskie. Mam kilka pytań:
1. Gdzie w Radomiu jest jakiś dobry szewc , który poszerzy je tak żeby nie było śladów
2. Ile kosztuje wymiana podeszw i podkucie

Witam za wymiane podeszw w moich saperkach na gruba skóre mocowana za pomocą drewnianych kołków z podkuciem ćwiekami oraz wymianą skóry na pięcie dałem 100zł i jestem bardzo zadowolony,jeśli chcesz to przesle dane kontaktowe do szewca w Łodzi który mi to robił.Pozdrawiam Maciej

Jak już napisałem w innym miejscu zakup ańszych" saperek BW i dostosowywanie ich do własnych potrzeb powoduje wzrost kosztów o drugie tyle bez mała, a efekt wcale nie będzie zadowalający. Przemyśl to wykonanie saperek od podstaw wcale nie będzie dużo droższe.

Dobry szewc jest w stanie rozbić cholewę o parę centymetrów – naciągając ją na mokro na rozszerzane prawidła do oficerek. Sęk w tym żeby znaleźć takiego, który ma do tego narzędzia, no i ile miała by być ta cholewa większa...

Pozdro
Hindus

Paweł w Radomiu jest na Moniuszki szewc ale cholernie drogo bierze, za wymianę podeszw życzy sobie 200 za rozbicie cholewek pewnie mniej ale ma do tego urządzenia. Ja też jestem z Radomia w jakiej grupie działasz kolego, może coś sie razem wykluje.? w razie co wal na priv. albo do mnie albo do Bola. Jacek ja chcę skorzystać z szewca batalionowego, jutro zabieram trzewiki, do Was pamiętasz chyba co?

Cyt.Bolo masz zamiar...."Tak zgadza się Jacku,jeżeli chodzi o podeszwy i podbicie to twoje usługi są pierwsza liga,jednak o rozszerzenie w łydkach to chyba każdy szewc to zrobi,nie ma problemu nawet domowymi sposobami.Np.dyktą natrzeć i w rozpieraki wlożyć.
P.S.Chyba nadajemy na tych samych falach gdyz przejżałeś me zacne zamiary.Pozdrawiam

Pewnie wielu Kolegów je ma ;)
Ale, jak rozumiem pytasz o takie, które mógłbyś nabyć?

Ładne, paciane późnowojenne:
http://www.rekonstrukcja.pl/product_info.php?products_id=384

A wczesne, z knopikiem pojawiają się często na Allegrze – teraz nie ma, ale popytaj w sklepach Xmagnusa, Partyzanta.

Albo sam zrób sobie:
http://panzerlehr.mojeforum.net/viewtopic.php?t=779&highlight=troki

Moderatorze, wybacz kryptoreklamę, ale to w Zbożnym celu – żeby pomóc Koledze!

Pozdro
Hindus

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie