Bakunin Posted January 12, 2011 Author Share Posted January 12, 2011 Witam Mam dwa zdjęcia z jednej aukcji, dotyczące jednego miasteczka.Pytanie moje jest takie:Czy te dwa zdjęcia da się ze sobą połączyć, czy to są mundury polskie?? czy nie...W jakim okresie mogły być zrobione zdjęcia ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakunin Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 to zdjęcie na powietrzu to Tomaszów Lubelski, co do pierwszego to nie wiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Drugie zdjęcie to pierwsza wojna :D Patrzcie jakie oni wąsy mają, a pozatym we Wehrmachcie był zakaz noszenia wąsów"Nie chce mi się tłumaczyć :D Shark - Proponuję przed wypowiedzeniem się przeczytać PODSTAWOWE INFORMACJE na jakiś temat (minimum chociaż), a jeśli czytanie boli, to chociaż obrazki pooglądać.Bakunin tak się składa, że też je obserwowałem ;) Podpisy sugerują, że zdjęcia pochodzą z Tomaszowa - tylko którego? Może wiesz coś więcej na ich temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakunin Posted January 12, 2011 Author Share Posted January 12, 2011 Witam Mam dwa zdjęcia z jednej aukcji, dotyczące jednego miasteczka.Pytanie moje jest takie:Czy te dwa zdjęcia da się ze sobą połączyć, czy to są mundury polskie?? czy nie...W jakim okresie mogły być zrobione zdjęcia ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakunin Posted January 12, 2011 Author Share Posted January 12, 2011 Drugie zdjęcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadwojciech Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Żołnierze Niemieccy,tez z pierwszej fotki oznaczony strzałkami to żołnierz Waffen SS.Na drugiej żołnierze w strojach roboczych.Okres oczywiście 2 wojny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakunin Posted January 12, 2011 Author Share Posted January 12, 2011 Czy na drugim zdjęciu -żołnierze w strojach roboczych - to też Waffen SS ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadwojciech Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Słabo widać furażerki więc na bank pewien nie jestem.Może jakiś lepszy fachowiec od mundurów coś jeszcze doda.Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomyss Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Te drelichy jakieś dziwne - standardowe miały tylko kieszonki na dole jak tu (RAD ale wszyscy (?) mieli takie same)http://www.feldblusen.de/resources/DSC06963.JPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomyss Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Aaa na 1 focie jest jeszcze 1 elektryk (stół z prawej rząd prawy 3 z kolei) powiedziałbym że fota jest od 1940 w górę - większość ma już szare kołnierzyki. Chyba że to 1939 i mają starszą od M36 wersję. Za tym przemawiałby również fakt iż gość siedzący naprzeciw tego elektryka (ma on też jakąś naszywkę specjalności) ze strzałką nie ma patek na kołnierzu co się zdarzało w 1939 ale już później raczej nie... Trudno coś mi więcej powiedzieć fotka jest dość niewyraźnaPs Tak z ciekawości czy foty są z... powiedzmy jednego ze światowych serwisów aukcyjnych ? Gdzieś je już widziałem ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Bakunin
Witam
Mam dwa zdjęcia z jednej aukcji, dotyczące jednego miasteczka.
Pytanie moje jest takie:
Czy te dwa zdjęcia da się ze sobą połączyć, czy to są mundury polskie?? czy nie...
W jakim okresie mogły być zrobione zdjęcia ??
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.