michal123456789 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 Witam, juz jakis czas temu planowalem ropoczecie zabawy w ASG, ale nie wyszlo, teraz jestem przygotowany do kupna repliki. I tak...Koniecznie zapatrzylem sie na ten karabin ( m14,abs.metal ) i inny nie wchodzi w gre, pytanie tylko jakiej firmy, prosze o podpowiedz doswiadczonych uzytkownikow badz ludzi bedacych w temacie, pozdrawiam.Chodzi o niedrogą replikę do +/- 600 zl, wiem ze w tej cenie to tylko Chiny ale lista firm i ofert dosc dluga? a to moj pierwszy karabin i nie chce wydac 2.000+ . Prosze o podpowiedz, jak na poczatek mysle ze wystarczy takowy sprzet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Nie napalaj się na chińskie mamoły.Chińskie nie ma prawa działać. Lepiej dołożyć i jednak kupić coś z Tokyomarui. Chińskiej tandety nie polecę ci bo miałbym wyrzuty sumienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Ta i pewnie jeździć tylko bmw i audi bo reszta się nie nadaje.Mam M16 z JG szału nie ma ale wszystko działa i strzela, z tego co widziałem u ludzi boyi robi fajne repliki trzymają się kupy i strzelają też nieźle. Jedynie to baterie jest dobrze wymienić na mocniejszą na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Draven,ja mam Opla Astre1,nie Bmw ani Audi. Wybacz ale nie trafiłem jeszcze czegoś chińskiego aby było dobre i długo służyło. Wycieraczki do auta musiałem wyrzucić w ten sam dzíeń w którym kupiłem,wiatrówka się popsuła po paczce śrutu,zabawki które kupíłem dziecku okazały się niebezpieczne dla malca itp.itd. wiele mógłbym wymieniać.O wykrywkach z Chin nie wspominając-szajs przez duże SZ.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Pewnie masz sporo racji ale odnośnie ASG to na początek nie ma co pakować się w sprzęt za ponad tysiaka lub dwa bo nie wiesz czy Cie wciągnie czy ekipa się nie wykruszy po roku itp. Zawsze replika może gdzieś grzmotnąć o ziemię zwłaszcza w budynku i nawet sprzęt japoński tego nie wytrzyma. Wiadomo, że w chinolu coś tam będzie latało, może trzeba będzie skleić taśmą itp ale jak się nie jest pewnym to warto zacząć od tej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 A tak poza tym wystarczy kilka minut na google i wynik = M14 z CM. pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2011 Ok, Cyma bd w sam raz na poczatek ale zalezy b.mi na tej wersji 113 cm a jej nigdzie w sklepie znalezc nie moge, tylko wersje socom, 102cm. ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek-stg Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Nie możesz pisać po polsku? Chyba s\\nie jest tak ciężko wystukać kilka literek więcej.//Post do skasowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opus Dei Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_wooden_style-750.hNo cóż, mi się udało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2011 i super, dziekuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_wooden_style-750.htmltu dobry link, tam brakło ml" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opus Dei Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Ups... sorki za błąd, ale chciałem dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Polecam to M14 nigdy mnie nie zawiodło. Proponuję dokupić szynę i lunete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 Dokonałem juz zakupu. + mocnejsza gumka hop-up. Dziekuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Dokup sobie akumulator 9,6 V, spora różnica w ilości wyrzucanych kulek na sekundę i dużo lepsza zabawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opus Dei Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 Możesz się jeszczę zaopatrzyć w ładowarkę mokroprocesorową. Zabezpiecza akumulatorek przed przeładowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 Może ktoś mi podpowiedzieć czy gdzieś w sieci jest instrukcja do m14 w jezyku polskim , bo otrzymalem sprzet i nie wiem nawet ile ladowac aku i do czego jest ten maly klucz - do magazynka? (do nakrecania sprezyny?). Posiadam CM 0.32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2011 Poradzilem sobie sam, juz wszystko wiem, temat do zamkniecia, zdrow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.