zebu74 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Witam,trafił mi się ten bagnet i mam pytanko dot rogowych okładek.Z tego co wiem to mocowane były na nity a te nie są,jednak stan ich wytarcia sugeruje,że pare latek mają.Co podpowiecie?
zukuri Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Ech, ale ktoś porzeźbił z tymi sygnaturami, ale gościa fantazja poniosła …Na paradnych bagnecikach bito co najwyżej puncę producenta, niewielkie stempelki produkcyjne (jak np. „11” na blokadzie) i w wyjątkowych przypadkach punce jednostki …Numer broni, kody producenta na takim bagnecie to czyste science fiction …Rogowe okładziny (lub rogowopodobne) trafiały się, ale w tak stuningowanym bagnecie nie doszukiwałbym się w nich oryginalności …Pozdrawiam, Piotr
zebu74 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Witam,trafił mi się ten bagnet i mam pytanko dot rogowych okładek.Z tego co wiem to mocowane były na nity a te nie są,jednak stan ich wytarcia sugeruje,że pare latek mają.Co podpowiecie?
zebu74 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 i numery,też jakoś podejrzanie wybite ak amatorsko"...
por.pil.020 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Niestety ten numer na bagnecie jest fikcyjny (wspolczesny), to jest bagnet paradny/prywatny a ktoś go zestawił z bojową pochwą i dobił taki sam numer zeby byly zgodne". Owe śrubki i okładki tez wyglądają mi na współczesne...
por.pil.020 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 może doprecyzuję, w przypadku tych okładek wspolczesne" moze oznaczać 10, lub nawet 20 lat.Pozdr
dzieci3 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Na podstawie mało dokładnie spasowanych okładek podejrzewałbym prywatne ich pochodzenie,ale mogę się mylić.Pzdr.
zebu74 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Co do numerów to prawdopodobne bo z drugiej strony wybite jest 42 asw,ciekawe.
Pytanie
zebu74
Witam,trafił mi się ten bagnet i mam pytanko dot rogowych okładek.Z tego co wiem to mocowane były na nity a te nie są,jednak stan ich wytarcia sugeruje,że pare latek mają.Co podpowiecie?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.