psioter5 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 znalazłem coś takiego, jedna tarczka ma 12-13mm jedyne co rozczytałem to pfening, co to może być i do kogo należało, prawdopodobnie znalezione w miejscu gdzie w około XVIIw była poczta
psioter5 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 znalazłem coś takiego, jedna tarczka ma 12-13mm jedyne co rozczytałem to pfening, co to może być i do kogo należało, prawdopodobnie znalezione w miejscu gdzie w około XVIIw była poczta
tyfus Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 ktoś sobie zmontował bransoletkę z pfennigów - tylko nie wiem czy to monety czy żetony ....
tyfus Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 to podczyść to kolego, zrób ładną fotkę awersu i rewersu i zapodaj na Forum - mamy oczy wytrzeszczać ?lub/albo uzupełnij opis (legenda), bo arczka" mi nic nie mówi ... nie ma rewersu ?
Pytanie
psioter5
znalazłem coś takiego, jedna tarczka ma 12-13mm jedyne co rozczytałem to pfening, co to może być i do kogo należało, prawdopodobnie znalezione w miejscu gdzie w około XVIIw była poczta
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.