MORALES Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Napisano 2 Styczeń 2011 Mam kilka pytań w sprawie tego bagnetu, a mianowicie;Do czego służy skórzany przedmiot założony na głownię?Czy te bagnety były malowane na złoto?
por.pil.020 Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 Jeszcze małe sprostowanie, to jest KS98. Resztę wyjaśnili Ci już Koledzy. One były niklowane, resztki tego srebrnego niklu jeszcze punktowo świecą na Twoim bagnecie. łoty" nalot to jakiś tlenek powstały na szajsmetalu", a gumka po to aby miał miękko" i sie nie obijał o pochwę :)
kris501 Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 Nie jest to bagnet KS98 lecz bagnet wzorowany na bagnecie KS 98,pozdrawiam Krzysztof
feld Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 Oczywiscie bagnet wyjsciowy ,lub pamiatkowy wzorowany na bagnecie ks 98.Pozdrawiam.
MORALES Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Napisano 2 Styczeń 2011 Mam kilka pytań w sprawie tego bagnetu, a mianowicie;Do czego służy skórzany przedmiot założony na głownię?Czy te bagnety były malowane na złoto?
zukuri Napisano 2 Styczeń 2011 Napisano 2 Styczeń 2011 Te bagnety niklowano, nie spotkałem się nigdy z oryginalnie nałożoną złotą powłoką. Nie bardzo wiem o jakim skórzanym przedmiocie wspominasz... Pewnie masz na myśli skórzaną podkładkę pod rękojeścią. Uszczelniała ona styk pochwy i bagnetu tak, że nie wnikała do niej wilgoć, bagnecik nie obojał się przy wkładaniu go do pochwy itd...Pozdrawiam, Piotr.
MORALES Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Napisano 3 Styczeń 2011 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Co do złotego koloru to pewnie jest to nikiel, tylko czas jaki spedził w ziemi tak na niego wpłynął.
MORALES Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Napisano 3 Styczeń 2011 Dziekuje za odpowiedź.Na ostatnim zdjęciu widać na rekojeści widać zloty kolor.
Pytanie
MORALES
Mam kilka pytań w sprawie tego bagnetu, a mianowicie;
Do czego służy skórzany przedmiot założony na głownię?
Czy te bagnety były malowane na złoto?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.