marek82 Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Napisano 1 Styczeń 2011 koledzy ostatnio znazazłem widły z takim oto herbem, niestety niepośiadam innych zdjęć, moje pytanie skąd on się wzioł na widłach
marek82 Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Napisano 1 Styczeń 2011 koledzy ostatnio znazazłem widły z takim oto herbem, niestety niepośiadam innych zdjęć, moje pytanie skąd on się wzioł na widłach
snajper-s1 Napisano 2 Styczeń 2011 Napisano 2 Styczeń 2011 Siekiera to inna bajka, to sprzęt pionierski, widły nie bardzo..
nomyss Napisano 2 Styczeń 2011 Napisano 2 Styczeń 2011 Akurat siekiery były w regulaminowym wyposażeniu saperów http://img175.imagevenue.com/img.php?image=00003_statutas2_122_821lo.jpg(z innego forum z książki o saperach wh)Może te widły też były przydziałowe jakaś kawaleria, artyleria konna czy coś w tym guście ?
nomyss Napisano 2 Styczeń 2011 Napisano 2 Styczeń 2011 Eeech zdublowałem informacje (tak to jest jak sie fot po necie szuka ;) )
krank Napisano 1 Styczeń 2011 Napisano 1 Styczeń 2011 Mi się wydaje że to nie herb tylko orzeł Carski lub Austro-Węgierski.. -pozdro-
marek82 Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Napisano 2 Styczeń 2011 Może to i orzełek Carski lub Austro-Węgierski ale skąd on się wzioł na sprzęcie gospodarki wiejskiej (widłach). Pozdrawiam
waldi169 Napisano 2 Styczeń 2011 Napisano 2 Styczeń 2011 pokaż całość kolego, bo wideł to raczej nie przypomina
toska Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 zdjęcie całości być może rozwieje wątpliwości ale może to być podpora strzelecka.Chłopi częsta sprzątali pobojowiska a po od piłowaniu kulek które znajdowały się na końcu przysposabiali przyrząd do roli wideł
Pytanie
marek82
koledzy ostatnio znazazłem widły z takim oto herbem, niestety niepośiadam innych zdjęć, moje pytanie skąd on się wzioł na widłach
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.