Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk. Od czego?

bnl

Pytanie

Napisano
Witam. Proszę o indentyfikację pocisku znajdującego się pod : http://hotfile.com/dl/93473373/e72e3a0/IMG000.jpg.html Kaliber 75mm, bez sygnatur.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ten też raczej nie, porównaj sobie czubki mojego i tego podanego przez Ciebie. Mój składa się z dwóch pierścieni, natomiast ten podany przez Ciebie z jednego(na zdjęciu są oczywiście dwa, ale ten drugi nadaje już szpic pociskowi, czego nie ma u mnie). Chyba że po prostu te dwa pierścienie się spiekły ze sobą co sprawia wrażenie, że jest tylko jeden.
Napisano
Co do Schneidera by się zgadzało, tylko pocisk który posiadam ma jeszcze wcięcie na łuskę ponieżej miedzianej obrączki.Przeglądejąc zdjęcia Schneidera na necie nie widziałem takiego wcięcia.
Napisano
Co do linku, który podałeś vis pasuje mi tylko ostatnie zdjęcie. Jednak u mnie wszystkie obrączki" są wykonane z żelaza, natomiast ten rosyjski ma ją wykonaną chyba z mosiądzu(mogę się oczywiście mylić, ale stal na pewno to nie jest).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie