Skocz do zawartości

Co będzie lepsze?

staregraty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam i proszę o konstruktywną pomoc w doborze wykrywki na kolorek. Kanarek już powoli gubi piórka i czas na zmianę.
Biorę pod uwagę trzy modele: terkę 505, f5 i omegę 8000. Co będzie lepsze jeśli chodzi o szybkość wyczucia sprzętu, zasięgi, dyskryminację.Kwota jaką chcę przeznaczyć to około 2000 i chodzi mi o sprzęt nowy i raczej odrzucam opcję dorzucić 2-3 stówki i kupic lepszą używkę"
Dziękuję za wszelkie sugestie.
Napisano
Z tych 3 modeli bym wybierał pomiędzy 505 a Omegą.

Omega przede wszystkim świetna w obsłudze (nawet nie trzeba patrzeć do instrukcji) i czytelny wyświetlacz, bardzo dobre osiągi, wiele funkcji, wykonanie jak na sprzęt w tej klasie cenowej bardzo dobre.

Minelab ma przede wszystkim dobre" dźwięki (Omega coś w stylu zyczeń" z gier z lat '80), zasięgi podobne do F5, dodatkowo oprócz standardowych" w tej cenie funkcji są także inne, m.in. kanały eliminowania zakłóceń (5 kanałów) czy regulacja sygnału wiodącego. Terka może ma tylko źle zrobiony uchwyt cewki (dziś już może to wyeliminowano).

Pozdrawiam!
Napisano
Swego czasu interesował mnie F5. Omega 8000 to jego bliska pochodna, można rzec że modyfikacja. Z obserwacji forów widać jednak, z perspektywy czasu, że F5 przyjął się słabo, natomiast Omega 8000 zupełnie dobrze i jest ogólnie chwalona.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie