Skocz do zawartości
  • 0

Odłamek, podkówka, klucz

GeneralRemek

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z kluczy kawaleryjskich najczęściej widać te niemieckie, w trochę innej formie, z dodatkowym gwintownikiem weń wbudowanym.

Polskie zdarzają się rzadziej, a ma to dodatkową wartość sentymentalną. :-)

Wróć na tą miejscówkie i pogrzeb, a nóż widelec coś jeszcze do naszej konnicy wyjdzie?
Napisano
Zdziwienie ogromne, bo wyszły 3 sztuki w miejscu stacjonowania jakiegoś polskiego pułku, ale to są długie i piękne historie... Poparte żywymi ludźmi :) Tylko nikt nie chce słuchać. Może masz ochotę kowalinho na nieco historii z wrześniowych dni? :) Pozdrawiam.
Napisano

I taka podkówka, czyżby od buta? Szerokośćporównywalna.

pawelek - dziękuję, ale to wiem :) chodzi mi o określenie państwa, być może kalibru.

Przepraszam, że wrzucam takie śmieci" do ID, ale fanty mają dla mnie (i nie tylko mnie) wartość sentymentalną i byłbym bardzo wdzięczny za identyfikację.

Wesołych Świąt.

Napisano
Wysokość odłamka to ok. 23 cm, cały miał ok 28 cm, więc wcale takie małe to nie jest. Grubość ścianki odłamka to 8mm w najcieńszym miejscu, 1,5 cm w najszerszym ( u dołu). Wysokość pierścienia to 1,8cm, szerokość ciężko zmierzyć, ok.5mm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie