Skocz do zawartości
  • 0

stary motocykl

pderkacz

Pytanie

Napisano

witam proszę o pomoc w identyfikacji motocyku szukałem na różnych stronach netowych muzeach i jakoś znajdzie się szczegól który nie pasuje do całości motocykl leżał ostatnie 30 lat w piwnicy a co wcześniej się z nim działo nie wiem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przepraszam, ale w czym rama którą identyfikujemy, jest podobna do Tornedo ze zdjęcia? Chyba tylko tym, że oba to jednoślady. Według mnie rama jest z NSU, aczkolwiek nie grają mocowania tylnego koła (tu są zamknięte a w NSU otwarte od tyłu), zaś widelec przedni jest z zupełnie innego motocykla. Na pewno nie jest to NSU serii TS, bo to akurat widać gołym okiem. Najbardziej zbliżony jest ten trapez do rozwiązań stosowanych przez TWN (Triumph np http://www.meisterdinger.de/triumph/t-bl.htm ).Co do zbiornika to trudno coś jednoznacznie powiedzieć.Raczej nie jest od kompletu".
Napisano
Bak chyba był malowany kiedyś"nie fabrycznie,może jak by ci się udało tą farbę jakoś zmyć.
Dobrze by było jakbyś coś niecoś dowiedział się o pochodzeniu tej ramy.Skąd wzięła się w piwnicy itp.
Napisano
witam no wiec widelec jest od dkw 201ts. predi888 wszystko było malowane na czarno bo to widac sznary od pędzla. a w piwnicy się wzięła z drugiej piwnicy od profesora fizyki została zakupiona ze 30 lat temu
Napisano
Jest to Nsu 501s przynajmniej według numeracji ramy ok 1930r, zawieszenie również z serii T lub TS, zbiornik może od dkw, zdejmij zbiornik i daj fotkę ramy jeśli możesz, bo może być przerobiona.

Link do stronki:
http://www.nsu-greifzu.de/html/nsu_501_ts.html#NSU501T
Napisano

witam proszę o pomoc w identyfikacji motocyku szukałem na różnych stronach netowych muzeach i jakoś znajdzie się szczegól który nie pasuje do całości motocykl leżał ostatnie 30 lat w piwnicy a co wcześniej się z nim działo nie wiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie