CzarnyPoznań Napisano 14 Grudzień 2010 Autor Napisano 14 Grudzień 2010 Witam Z wykrywaczem urzęduje od prawie rok dokładnie z White's Coinmaster który jest świetny na kolor.Ale bardziej niż te kolory interesuje mnie militaria.Do czego zmierzam chciałem go sprzedać i kupić inny ale stwierdziłem że go zostawię.Potrzebuje rady coś na nie drobnice do 2500 Zł pytanie czy nowy czy z wyższej pułki używany???A mam na uwadze Ramowy White's TM 808.
CzarnyPoznań Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 panowie może ktoś się wypowie do tematy bo sprzętu jest wiele ale pytanie co kto radzi na duże kawałki żelaza???
otrong Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Każdy doradzi to co ma lub\\i słyszał.Generalnie sam musisz czegoś poszukać bo za chwilę obejrzysz coś w rodzaju kłótni i przepychanek słownych,a po tym to już nic nie będziesz wiedział :)http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=wykrywacz+do+2500&ws=txt&id_forum=all
robert_k Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Witam aby nie bylo niejasnosci jestem posiadaczem Garretta gti 2500 i to wlasnie polecilbym ten sprzet jako uniwersalny za takie pieniadze. Nie robie zadnej reklamy , tylko stwierdzam co osobiscie doswiadczylem.Najlepiej zobacz opinie na forum. Brat ma z kolei Proxime i tez sobie swietnie radzi sprzety od Rutusa sa warte rowniez polecenia jak najbardziej.Szczerze mowiac jako uniwersalny wykrywacz polecam gti 2500 za takie pieniadze ale to moja osobista opinia pozdro Robert
CzarnyPoznań Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Napisano 18 Grudzień 2010 Dzięki Robert a mam pytanko czy masz ramę do tej Garretty???
robert_k Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Tak dokupilem rame troche czasu temu, wlasnie dlatego wybralem ten model gdyz posiada mozliwosc podpiecia przystawki czego nie posiadaja inne wykrywki.Poczatkowo mialem troche problemów z jej obsluga ale juz jest w miare ok.Napewno nie jest to zasieg jak w typowych wykrywkach ramowych PI, jednak jak dla mnie i tak posiada duze mozliwosci. W razie pytan pisac pozdrawiam Robert
CzarnyPoznań Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Napisano 18 Grudzień 2010 Właśnie a jak z tą ramą po lesie się chodzi np po okopach?I pytanko czy jest rama tak czuła jak w WHITE'S TM 808 bo tam niby jak się z nim chodzi to nie jest wskazane mieć metale przy sobie typu klucze,dużo bilonu w portfelu czy łopaty w drugiej dłoni.Bo interesuje się tym WHITE'S TM 808 od dłuższego czasu,ale chyba pokuszę się na tą Garrette w zestawi z ramą.
robert_k Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Z Whitesem nigdy nie chodzilem , co wiecej tego modelu nawet w rekach nie trzymałem wiec nie wiem dokladnie co i jak , ale oczywiscie w kieszeniach nie mozna miec przedmiotów metalowych, łopata także z dala od wykrywki , w innym wypadku nie można odpowiednio dostroic sprzetu.Jak dla mnie to źle się sprawuje w zaroślach, raczej otwarte przestrzenie. Chodziłem po zasypanych okopach, stwierdzam że naprawde mozna się nakopać, zasięg ma duży. Pomija się małe przedmioty metalowe, drobne odłamki,jednak po nabraniu doświadczenia można przedmioty wielkosci klamerki wyciągać,jasną sprawą jest tez że im wiekszy przedmiot tym zasięg wzrasta.Zapewne minusem będzie waga takiego zestawu, na pierwszy rzut oka wygląda ciężko:)pzdr
CzarnyPoznań Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Napisano 18 Grudzień 2010 O dziękuje za podpowiedzi.Go też miałem na uwadze raczej po nowym roku sprawie sobie taki zestaw z ramą.Teraz muszę sprzedać mojego White's Coinmaster.Byle by do wiosny.Wielkie dzięki Robert.A ty z jakiej strony Polski jesteś?
robert_k Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Podkarpackie , południowe obrzeża Puszczy Solskiej, jednak ciagle w chwili obecnej tylko w Krakowie, studia w toku.Jeśli bedzie mozliwosc zawsze mozna sie spotkac i wymienic doswiadczenia. Pozdro. Robert
banderas Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 nieśmiało podpowiem,że przystawka do 2500 to trzy klasy niżej niż 808-ka,wada jest taka,że z 808 trzeba chodzić ZAWSZE w duecie.
VanWorden Napisano 19 Grudzień 2010 Napisano 19 Grudzień 2010 Jest dokładnie jak pisze banderas a przy okazji nie używajmy słowa ama" na typowe Two-boxy, czy jeśli już koniecznie trzeba to jakoś zdrobnić, na płytowce":)) Whites TM 800 czy 808, czy Discovery 9000 to zdecydowanie lepsza propozycja od płyt do Garretta.PozdrawiamVW
CzarnyPoznań Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Napisano 19 Grudzień 2010 Dziękuje za opinie a właśnie co do Whites TM mam pytanko?Znajomy mówił co miał Whites Tm 8xx jakiś czas temu.Że trudno go ustawić i operować po lessie.Po jakimś czasie coś nawaliło i źle dawał sygnały.Na allegro obecnie widziałem że są 3 w różnych cenach i nawet nówka.
Grzechotnik Napisano 19 Grudzień 2010 Napisano 19 Grudzień 2010 Zaletą zestawu 2500Gt jest wszechstronność.Ze standardową cewką 9 cali masz wykrywkę na drobnicę żelazną jak i kolor, z drugą (zazwyczaj w komplecie) 12 calową cewką, dobry głęboki szperacz na militarkę, a z przystawką Two box jeszcze głębszy sprzęt. Przystawka nie jest tak głęboka jak rama TM Whitesa, ale w zupełności wystarczająca.Ps: Jakby co to wiem kto ma po kradzieży swego GTI 2500 na zbyciu i 12 calową cewkę i przystawkę.
CzarnyPoznań Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Napisano 19 Grudzień 2010 Właśnie tak myślę i chyba skusze się na tego Garretta Gti 2500.Mówi za tym jego funkcjonalność z tą wymianą cewek w zestawi.I różne zastosowanie po zmianie cewki.
sebo_sek Napisano 19 Grudzień 2010 Napisano 19 Grudzień 2010 tylko on chyba bierze baterie 8x AA więc weź to pod uwagę
CzarnyPoznań Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Napisano 19 Grudzień 2010 Kurcze faktycznie do Whites wchodzi 4xR 14 tylko pytanko co do obsługi tego Whites czy jako analogowy jest trudniejszy do wyczucia?
CzarnyPoznań Napisano 20 Grudzień 2010 Autor Napisano 20 Grudzień 2010 Mam jeszcze prośbę jak by ktoś mógł się na temat Whites Tm 8xx wypowiedzieć na temat obsługi i awaryjności.Mówię znajomy miał i po nie długim czasie zrezygnował ale zasięg był imponujący.Widziałem starsze wątki na temat Whites Tm 8xx ale może ktoś na świeżo doda coś nowego.Z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.