s_boj Napisano 14 Grudzień 2010 Autor Napisano 14 Grudzień 2010 W programie Było nie minęło" pojawia się czasem człowiek z georadarami. Kilkukrotnie widziałem też w programie w jego rękach taki fajny cienki podręczny wykrywacz, który punktowo wskazywał małe przedmioty w wykopie, czy np. nabój wbity w ścianę. Z tego co widziałem to ustrojstwo Garretta. Chciałbym się dowiedzieć jaki to model i ile taka zabawka kosztuje.
karpik Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 http://odkrywca.pl/jakich-pinpointerow-uzywacie-i-jakie-polecacie-,667345.html
s_boj Napisano 14 Grudzień 2010 Autor Napisano 14 Grudzień 2010 a da się kupić coś [podobnego do 50 zł :)?
gronowianin Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 coś podobnego to nie, sprzęt naprawdę godny polecenia, używam już ponad rok i jest super, ale trzeba zapłacić...moim zdaniem wart tego
cacodaemon-skc Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 posiadam WYKRYWACZ METALI BOSCH DMF 10 ZOOMhttp://allegro.pl/cyfrowy-wykrywacz-metali-dmf-10-zoom-bosch-fvat-i1369478553.htmlsuper sprawa długopis siada :P idealny na wykopki żeby się niezapętlić ze szpadlem tylko obstawiasz każdą ściankę i po sprawie 100% dla Bosch-a
gronowianin Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 co kolega napisał??? idealny na wykopki?? nie wiem jakie wykopki ale na pewno nie te same, które ludzie piszący na tym forum są zainteresowani
Cpt.Nemo Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 ylko obstawiasz każdą ściankę i po sprawie 100% dla Bosch-a"Jaka scianke ?Coz to za brednie ? :)Musi byc na koncu cienka rurka /czujnik/ zeby kupe wszelkiego piachu czy innego gowienka, albo błocka przegrzebac i siegnac tam gdzie jest nasz malenki obiekt poszukiwan.
luger Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Tego Boscha nie polecam - ma całkiem odmienne przeznaczenie. Za to za zbliżoną kwotę można nabyć pinpointer White's na Viki.... W zupełności wustarczy do drobnicy. Do 50zł to można czasem trafić samoróby robione na bazie PI jabel. Mało poręczne ale działają bo kiedyś sam wypróbowywałem zrobionego przez kolegę. Jeśli masz trochę smykałki s-boj mozesz spróbowac sam zrobić. W necie znajdziesz opis.Pozdrawiam L.
s_boj Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 z tą smykałką to u mnie nieszczególnie, bo ja raczej jestem humanista, nie technik :), ale może komuś to zlecę"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.