Skocz do zawartości

Dodatkowy zwmacniacz ace 250

cacodaemon-skc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś już kombinował z zamontowaniem dodatkowego wzmacniacza sygnału nadawczego go garretta ? Na chwilę obecną walczę z potencjometrami u siebie i rezulatay są w testach powietrznych, dyskryminacja zachowana.

Czy ktoś posiada schemat płytki montowanej w sondzie widać tam rdzeń ferrytowy lecz co dalej"

Poszukuję chematu, zdjęć odnośnie SUN RAY INVADER" ewentualnie jakieś pomysły zawsze chwalimy.

Co zamontować na próbę ?

Pozdrawiam
Napisano

Płytka jest montowana, dodatkowo jest wpięty rezystor 220 omów. Znajduje się na tym najgrubszym łuku" po środku cewki, gdzie przykręcasz stelaż. Schemat cewek masz tu:

Napisano

Michał ja kompletnie nic nie rozumiem... czy koledze chodzi o podłączenie wzmacniacza sygnału INVADER? Czy jego schemat i pozmieniane własności układu???

I co oznacza widać tam rdzeń ferrytowy lecz co dalej"? W cewce NIE MA rdzenia ferrytowego.

Napisano
Dokładnie w cewce niema rdzenia ferrytowego bo by zakłócał prace 2 ja zwiększałem osiągi ACE250 poprzez a kusia 12 volt żelowy przetwornica impulsowa z regulacja napięcia i stabilizatorem zapodałem mniejszy rezystor na sterowaniu wzmacniacza i dałem mocniejszy wzmacniacz rezystor zwiększył przepustowość a wzmacniacz dal mocniejszy sygnał były komplikacje z dostrojeniem trzeba było wpiąć w odbiornik potencjometr i ostawiać wszystko na oscyloskopie nie warte zachodu bo koszta dość spore a osiągi nie dużo lepsze około 5 cm na monetach 2 grzeje się cewka dość mocno trzeba również zmienić seryjny stabilizator napięcia na 7,2v 1,5A i zmienić rezystor na zasilaniu w SMD na procka bo może tego bez chłodzenia nie przetrwać a na dodatek wyrywka robi się mało stabilna być może to wina źle dostrojonego układu lub przez wprowadzenie wzmacniacza mocniejszego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie