cacodaemon-skc Napisano 10 Grudzień 2010 Autor Napisano 10 Grudzień 2010 Czy ktoś już kombinował z zamontowaniem dodatkowego wzmacniacza sygnału nadawczego go garretta ? Na chwilę obecną walczę z potencjometrami u siebie i rezulatay są w testach powietrznych, dyskryminacja zachowana.Czy ktoś posiada schemat płytki montowanej w sondzie widać tam rdzeń ferrytowy lecz co dalej" Poszukuję chematu, zdjęć odnośnie SUN RAY INVADER" ewentualnie jakieś pomysły zawsze chwalimy.Co zamontować na próbę ?Pozdrawiam
Enders Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Płytka jest montowana, dodatkowo jest wpięty rezystor 220 omów. Znajduje się na tym najgrubszym łuku" po środku cewki, gdzie przykręcasz stelaż. Schemat cewek masz tu:
michal1514 Napisano 11 Grudzień 2010 Napisano 11 Grudzień 2010 Słaby jestem w tematach elektryki/elekktroniki... cacodaemon-skc chcesz po prostu zwiększyć czułość lub zasięg w kanarku ? Czy źle zrozumiałem ?
Enders Napisano 11 Grudzień 2010 Napisano 11 Grudzień 2010 Michał ja kompletnie nic nie rozumiem... czy koledze chodzi o podłączenie wzmacniacza sygnału INVADER? Czy jego schemat i pozmieniane własności układu??? I co oznacza widać tam rdzeń ferrytowy lecz co dalej"? W cewce NIE MA rdzenia ferrytowego.
drops072 Napisano 12 Grudzień 2010 Napisano 12 Grudzień 2010 Dokładnie w cewce niema rdzenia ferrytowego bo by zakłócał prace 2 ja zwiększałem osiągi ACE250 poprzez a kusia 12 volt żelowy przetwornica impulsowa z regulacja napięcia i stabilizatorem zapodałem mniejszy rezystor na sterowaniu wzmacniacza i dałem mocniejszy wzmacniacz rezystor zwiększył przepustowość a wzmacniacz dal mocniejszy sygnał były komplikacje z dostrojeniem trzeba było wpiąć w odbiornik potencjometr i ostawiać wszystko na oscyloskopie nie warte zachodu bo koszta dość spore a osiągi nie dużo lepsze około 5 cm na monetach 2 grzeje się cewka dość mocno trzeba również zmienić seryjny stabilizator napięcia na 7,2v 1,5A i zmienić rezystor na zasilaniu w SMD na procka bo może tego bez chłodzenia nie przetrwać a na dodatek wyrywka robi się mało stabilna być może to wina źle dostrojonego układu lub przez wprowadzenie wzmacniacza mocniejszego
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Grudzień 2010 Napisano 12 Grudzień 2010 Z ACE w żaden sposób nie da się wyciągnąć więcej niż mu fabryka dała. Zwiększenie mocy sygnału nic tu nie da, za to może się przykro skończyć.:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.