pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 Drzwi się otwierają, chociaż klamek nie ma. W środku frędzle z instalacji.
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 Wnętrze pierwszego. Bardzo skomplikowana konstrukcja, jak widać po pozostałościach.
pająk Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 Wnętrze drugiego, zachował się stelaż siedzenia. Może ktoś ma fotografie bardziej aktualne z tego muzeum?
Kobieras39 Napisano 6 Grudzień 2010 Napisano 6 Grudzień 2010 świetny zalążek dla naprawde ciekawego muzeum, może ktoś z Wrocka dogada się z nimi i pomoże z tym żeby ta izba stała się prawdziwym muzeum dostępnym dla wszystkich i pomoże w jej rozbudowie, szkoda że tak daleko mam do Wrocka;p
jozfig Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 Ale przecież Wrocław ma niebawem razem z Poznaniem stać się filiami tworzonego w Bydgoszczy Muzeum Wojsk Lądowych.Pewnie wówczas znajdą się etaty dla pracowników, którzy będą dbać o sprzęt.
jozfig Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 W nawiązaniu do mojego poprzedniego postu załączam taką informację:http://kujawskopomorskie.naszemiasto.pl/artykul/549258,za-rok-w-bydgoszczy-bedzie-muzeum-wojsk-ladowych,id,t.html
Muzeum PMW Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 Koncepcja zakłada powstanie MWL do września przyszłego roku, ale logistyczne spinanie filii, m.in. tej we Wrocławiu, ma trwać do 2018 roku. Zresztą, sprawa powstania MWL w zakładanym na początku kształcie nieco się komplikuje.
Jhaken Napisano 7 Grudzień 2010 Napisano 7 Grudzień 2010 @pająkten GAZ z 1 zdjęcia to wiertnica samojezdna np. do wiercenia studni (lub innych prac geologicznych i hydrogeologicznych).
s_boj Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Mam pytanie. Czy ten pojazd, który stoi w Poznaniu i wywołuje tyle kontrowersji w temacie tego czym właściwie jest (ten podobny do Goliatha) ma jakąś opisaną historię? W jaki sposób trafił do muzeum? Gdzie został odnaleziony po wojnie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.