Skocz do zawartości

Muzeum Wojsk Inżynieryjnych we Wrocławiu

B

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
świetny zalążek dla naprawde ciekawego muzeum, może ktoś z Wrocka dogada się z nimi i pomoże z tym żeby ta izba stała się prawdziwym muzeum dostępnym dla wszystkich i pomoże w jej rozbudowie, szkoda że tak daleko mam do Wrocka;p
Napisano
Ale przecież Wrocław ma niebawem razem z Poznaniem stać się filiami tworzonego w Bydgoszczy Muzeum Wojsk Lądowych.Pewnie wówczas znajdą się etaty dla pracowników, którzy będą dbać o sprzęt.
Napisano
W nawiązaniu do mojego poprzedniego postu załączam taką informację:

http://kujawskopomorskie.naszemiasto.pl/artykul/549258,za-rok-w-bydgoszczy-bedzie-muzeum-wojsk-ladowych,id,t.html
Napisano
Koncepcja zakłada powstanie MWL do września przyszłego roku, ale logistyczne spinanie filii, m.in. tej we Wrocławiu, ma trwać do 2018 roku.

Zresztą, sprawa powstania MWL w zakładanym na początku kształcie nieco się komplikuje.
Napisano
Mam pytanie. Czy ten pojazd, który stoi w Poznaniu i wywołuje tyle kontrowersji w temacie tego czym właściwie jest (ten podobny do Goliatha) ma jakąś opisaną historię? W jaki sposób trafił do muzeum? Gdzie został odnaleziony po wojnie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie