Mack Napisano 26 Listopad 2010 Autor Napisano 26 Listopad 2010 Witam na austriackiej mapie znalazłem oznaczenie Wh. i nie jest to WH (Wirthshauser) ma ktoś pomysł co to może być z góry ogromne dzięki.
Mack Napisano 30 Listopad 2010 Autor Napisano 30 Listopad 2010 No nie wierze że nikt nie wie co to może być
tyfus Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 przyznam, że nie do końca jestem przekonany, ale wydaje mi się, że może to być przystanek kolejowy - skrót tyczy przebiegającej linii kolejowej.ze stacjami kolejowymi wiąże się jakiś budynek i najczęściej jest na mapach.Natomiast przystanki - z nimi różnie bywa - czasem stała jakaś wiata, a często pociąg stawał, jak to się mówi w szczerym polu" - wystarczyło żeby w pobliżu były jakieś zabudowania (osada, wioska itp)-pozdro-
snake170381 Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 Wirtshaus, Wirtshäuser - knajpa z wyzerka,restauracja podajaca zazwyczaj kuchnie regionalna i dania domowe, oberzaJak byscie byli kiedys w Monachium i chcieli pozadne bawarskie jadlo to tylko do Wirtshausu ;) nie do restauracji maja tu rozgraniczenie hehePozdrawiam
snake170381 Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 oki sory , problem z czytaniem ze zrozumieniempozdro
tyfus Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 snake - mogłaby być knajpa, też o tym myślałem - tylko czy na nią nie jest skrót Whs" ?tylko na mapie chyba nie widzę żadnego budynku ...
snake170381 Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 No ja mam np mape mojej miejscowosci i jest w lesie zaznaczone Fs - Fassanerie(Bazanciarnia) i tez nie ma zaznaczonego budynku i tak samo jest np ZS- Ziegelschlag - cegielnia i tez nie ma budynku. Ale w tym przypadku raczej nie bedzie to wirtshaus, wydaje mi sie ze za maly odstep co nie,niezbyt ekonomicznie?choc nie wiadomo jaka skala...
Mack Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Napisano 6 Grudzień 2010 Czyli problem wciąż nie rozwiązany dodam że w dalszej części mapy jest kolejny taki znak w równej odległości więc najbardziej bym się skłaniał do przystanków tylko, że:a) były by to przystanki w szczerych polach b) odległości między nimi około 700-1000m
snake170381 Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 A co bys powiedzial na to ze ten skrot Wh. to Wachhaus - straznica czy jakos tak, znalazlem na austryjackiej mapie.To by bylo najbardziej prawdopodobne w tym przypadku.Pozdrawiam
tyfus Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 całkiem prawdopodobne - z tego co pamiętam, na niemieckich mapach nie spotkałem się z takim skrótem ... austiackie - musiałbym się z nimi pokopać :)
01dalton Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 czy ktoś ma z Kolegów spis takich austryjackich skrutów topograficznych ?
tyfus Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 tu znajdziesz :http://www.topmap.pl/legendaausweg.htmW.H. - to karczma, tylko nijak nie pasuje do Wh." na prezentowanym fragmencie mapy ...
Mack Napisano 26 Listopad 2010 Autor Napisano 26 Listopad 2010 Witam na austriackiej mapie znalazłem oznaczenie Wh. i nie jest to WH (Wirthshauser) ma ktoś pomysł co to może być z góry ogromne dzięki.
Pytanie
Mack
Witam na austriackiej mapie znalazłem oznaczenie Wh. i nie jest to WH (Wirthshauser) ma ktoś pomysł co to może być z góry ogromne dzięki.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.