tomciuncio Napisano 20 Listopad 2010 Autor Share Napisano 20 Listopad 2010 Witam szukam pozytywnych historycznych wydarzeń związanych z miastem Poznań.Czy szanowni forumowicze mają pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagin Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 jakich pozytywnych?ruskie wypędziły szkopówsprecyzuj pytanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Wyzwolenie w 1945? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 20 Listopad 2010 Autor Share Napisano 20 Listopad 2010 i owszem,ale wolałbym jakieś mniej znane mniej globalne.Takie bardziej lokalne związane ściśle z samym miastem :) Mogą to być również postacie historyczne.Niestety słabo znam lokalna historie a internet nie jest Światowidem i nie wszystko da się w nim znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 pewnie wiesz ale to chyba w historii najpozytywniejsze http://pl.wikipedia.org/wiki/Powstanie_wielkopolskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 Pewnie,że wiem,ale to takie znane wszem i wobec ;p dzięki... nie wiem jak to napisać chodzi o takie mniej znane może mniej związane z wojaczką ... ale dziękuje za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Przyjazd Napoleona, utworzenie Wszechnicy Piastowskiej, utworzenie Hotelu Bazar, utworzenie Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk. Jeśli sobie coś przypomnę, to dopiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/21509,lotto-w-poznaniu-padla-szostka-zwyciezca-zgarnal-8-5,id,t.html - z 2009 więc i historyczne i pozytywne - pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 dziekuje panie smater. wielce mi pomogłeś. teraz mam w czym przebierać. chodzi tutaj dokładnie o takie wydarzenie na którego cześć mozna by zaprojektować pomnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 przepraszam za literówkęmiało być:samter* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 www.7dak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 200-tna rocznica powstania kompotu z kartofli.Kolega z Poznania zaskoczył mnie pytaniem,jaka okrągła rocznica przypada w tym roku w Poznaniu?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Nie ma za co! Przesyłam porcje nowych wydarzeń: Powstania wielkopolskie z 1806, 1846 i 1848 roku (mało się o tym mówi), utworzenie Teatru Polskiego. Codziennie jestem w Poznaniu, cały czas coś sobie przypominam, więc możesz liczyć na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.