Witam! Ostatnio zacząłem interesować się historią mojej rodziny, dzięki czemu w ręce wpadła mi fotografia brata mojego dziadka(siedzący po lewej stronie). Niestety wszystkie informacje o jego służbie w PSZ widoczne są tylko na zdjęciu. Na pierwszy rzut oka można dostrzec orzełka na berecie oraz stopień- kapral, lecz przy dokładniejszym przeanalizowaniu dostrzegłem na dolnej części kieszeni battledressu kształt przypominający jakąś odznakę, możliwe że to tylko siła sugestii... Może to komuś się z czymś skojarzy. pozdrawiam-gf
Pytanie
goldfinger
Witam! Ostatnio zacząłem interesować się historią mojej rodziny, dzięki czemu w ręce wpadła mi fotografia brata mojego dziadka(siedzący po lewej stronie). Niestety wszystkie informacje o jego służbie w PSZ widoczne są tylko na zdjęciu. Na pierwszy rzut oka można dostrzec orzełka na berecie oraz stopień- kapral, lecz przy dokładniejszym przeanalizowaniu dostrzegłem na dolnej części kieszeni battledressu kształt przypominający jakąś odznakę, możliwe że to tylko siła sugestii... Może to komuś się z czymś skojarzy.
pozdrawiam-gf
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.