Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet DRK ?

afrak

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak dla mnie to orzeł jakiś taki mocno wytarty w porównaniu do głowni,oprócz tego zwrucił bym uwage na mankiet pochwy (zakończenie),rąby na okładzinach powinny być zakończone bardziej ostro,oraz odległość medalionu od okładzin.Chce zaznaczyć że kordzik taki widziałem tylko kilka razy i na pewno nie jestem osobą która może ci powiedzieć na 100% czy to orginał czy kopia.Może było kilku producentów i poszczególne egzęplarze różnią się od siebie
Napisano
Jak dla mnie to orzeł jakiś taki mocno wytarty w porównaniu do głowni"

pamiętaj, że to przedmiot paradny, ozdobny, a nie typowo użytkowy. A to wiele tłumaczy, jeśli chodzi o różnice w stanie poszczególnych elementów

Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy ktokolwiek zdecydowałby się dać Ci gwarancję oryginalności wyłącznie na podstawie takiego zdjecia.
Napisano
Witam,w internecie można znaleść zdjęcia tego samego kordzika z przed dwóch lat,jest ich więcej i są lepszej jakości,co do orła to przez 7 lat noszenia medalionem na zewnątrz to można go bardziej wypolerować a ten na zdjęciach jest wytarty,no chyba że ktoś biegał z nim po wojnie . Jak ktoś ma orginał i jest tego pewny to porównując go ze zdjęciami pewnie mógłby powiedzieć czy to kopia czy nie,jest tylko jeden warunek musi mieć i się na tym znać,ja nie mam i się nie znam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie