afrak Napisano 10 Listopad 2010 Autor Napisano 10 Listopad 2010 Witam mam pytanko czy jeste to orginał , mam niestety tylko 1 zdjecie
afrak Napisano 10 Listopad 2010 Autor Napisano 10 Listopad 2010 No wlasnie pytam dla tego gdyz zaproponowano mi kupno takiego, ale za 4000zl
afrak Napisano 10 Listopad 2010 Autor Napisano 10 Listopad 2010 Witam mam pytanko czy jeste to orginał , mam niestety tylko 1 zdjecie
bert.F Napisano 10 Listopad 2010 Napisano 10 Listopad 2010 Jak dla mnie to orzeł jakiś taki mocno wytarty w porównaniu do głowni,oprócz tego zwrucił bym uwage na mankiet pochwy (zakończenie),rąby na okładzinach powinny być zakończone bardziej ostro,oraz odległość medalionu od okładzin.Chce zaznaczyć że kordzik taki widziałem tylko kilka razy i na pewno nie jestem osobą która może ci powiedzieć na 100% czy to orginał czy kopia.Może było kilku producentów i poszczególne egzęplarze różnią się od siebie
Trooper85 Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 Jak dla mnie to orzeł jakiś taki mocno wytarty w porównaniu do głowni"pamiętaj, że to przedmiot paradny, ozdobny, a nie typowo użytkowy. A to wiele tłumaczy, jeśli chodzi o różnice w stanie poszczególnych elementówSzczerze mówiąc, to nie wiem, czy ktokolwiek zdecydowałby się dać Ci gwarancję oryginalności wyłącznie na podstawie takiego zdjecia.
bert.F Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 Witam,w internecie można znaleść zdjęcia tego samego kordzika z przed dwóch lat,jest ich więcej i są lepszej jakości,co do orła to przez 7 lat noszenia medalionem na zewnątrz to można go bardziej wypolerować a ten na zdjęciach jest wytarty,no chyba że ktoś biegał z nim po wojnie . Jak ktoś ma orginał i jest tego pewny to porównując go ze zdjęciami pewnie mógłby powiedzieć czy to kopia czy nie,jest tylko jeden warunek musi mieć i się na tym znać,ja nie mam i się nie znam
Pytanie
afrak
Witam mam pytanko czy jeste to orginał , mam niestety tylko 1 zdjecie
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.