Skocz do zawartości
  • 0

Granaty w kształcie dysku

01dalton

Pytanie

Napisano
Czy ktoś ma fotki lub jakieś informacje o granacie francuskim" w kształcie dysku . Kształtem ,wielkością i budową jest podobny do granatów niemieckich z okresu I wojny , z tą rożnicą ze niemiecki jest z dwóch skorup siekanych od środka , natomiast fransuski jest wykonany z grubej blachy zawijanej na rantach .Z góry dziękuję na pomoc .

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś ma fotki lub jakieś informacje o granacie francuskim" w kształcie dysku . Kształtem ,wielkością i budową jest podobny do granatów niemieckich z okresu I wojny , z tą rożnicą ze niemiecki jest z dwóch skorup siekanych od środka , natomiast fransuski jest wykonany z grubej blachy zawijanej na rantach .Z góry dziękuję na pomoc .
Napisano
Kolor wydaje się być oryginalny , środka nie ma ale rurki z gwintem wewnętrzym są wszystkie na miejscach .Granat nie jest wykopkowy , znaleziony przy rozbiórce zabudowań - nie ma na nim praktycznie żadnej korozji . Dzięki za informację - może uda się coś stargować .
Napisano
Ave Danzig o to mi chodziło . Kolega znalazł właśnie taką sztukę tylko że pomalowany był na niebieskawy kolorek dlatego myślałem że to francja . Środka już niestety nie było - sama skorupa . Mam możliwość jego odkupienia za 200zł czy będzie warto ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie