bosniak Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Witam serdecznie jaki to dokładnie wz.ładownicy ??Widac bardzo ładne sygnatury i date ale nie wiem jaki to wzór i do jakiego karabinu przysługiwała??
Nadwojciech Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 A nie jest to ładownica jakiegoś starszego typu?To co widać wewnątrz na 3 fotce wygląda na na jakieś uchwyty"na pociski.
MarcinF Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Do czegoś takiego to z trudem zmieści się lornetka teatralna. Skoro wyprodukowano to w 1915 to mało prawdopodobny jest stary wzór ładownicy do kb.
Ave Danzig Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Sądząć po zaokrąglonych uchwytach to najpewniej jest ładownica do mausera, choć to trochę marnotrwastwo i materiału i miejsca z uwagi na możliwość zapakowania tylko 3 łódek.
Kobieras39 Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 jednak ładownica http://www.germanmilitaria.com/Imperial/photos/G026161.htmldo M 1887
bosniak Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Witam serdecznie jaki to dokładnie wz.ładownicy ??Widac bardzo ładne sygnatury i date ale nie wiem jaki to wzór i do jakiego karabinu przysługiwała??
Kobieras39 Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 tzw bandażownica , czyli taka mała apteczka niemcy I ww
bosniak Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 masz jakies fotki,wzmianke z jakiegos żródła na potwerdzenie swoich słow??
Pytanie
bosniak
Witam serdecznie jaki to dokładnie wz.ładownicy ??
Widac bardzo ładne sygnatury i date ale nie wiem jaki to wzór i do jakiego karabinu przysługiwała??
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.