piokot20 Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Czytając listopadowego Odkrywcę" natrafiłem na reklamę nowego miesięcznika, o wyżej wymienionym tytule.Z tego co dowiedziałem się z opisu, nie będzie to nowy konkurent Odkrywcy, ale jakby jego uzupełnienie.Będzie to yło...nie minęło" tylko, że w formie drukowanej. Do gazety będzie dodawane DVD z zapisem wyprawy poszukiwawczo-badawczej.A całość za 19.90.Jeśli ktoś zna więcej szczegółów, to niech coś napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Miałem to dziś w rękach i to tylko płyta DVD,żadnego czasopisma nie ma.Tylko kartonowa wkładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 13 Listopad 2010 Autor Share Napisano 13 Listopad 2010 Fakt, też mnie to zaskoczyło, bo z tego co wynikało z reklamy wydawało mi się, że to będzie gazeta+DVD.Ale za to film trwa ok. 80 min., co pozwala na pokazanie więcej niż emisja w TV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek-stg Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 A jak film? Pan Sikorski jest prowadzącym czy ktoś inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 13 Listopad 2010 Autor Share Napisano 13 Listopad 2010 To ten sam program, co w Tv leci,tylko nazwa i czas trwania uległy zmianie.A tak to stare, dobre Było,nie minęło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primer Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 Magazyn "Ocalić...od zapomnienia to nic innego jak powrót do korzeni i kontynuacja przygód z historą ekipy popularnego programu telewizyjnego emitowanego od 2004 roku, jako "Oclic ..od zapomnienia a obecnie " BYło..nie mineło kronika zwiadowców historii. Dzięki licznemu gronu sympatyków oraz zdobycia ogromnego uznania telewizji TVP. Program ten emitowany jest juz od 6-ciu lat w cotygdniowej ramówce (...)Pomysłodawca reaktywacji nazwy "Ocalic ...od zapomnienia oraz stworzenia nowego bardzo interesującego magazynu historycznego o tej samej nazwie jest redaktor Adam Sikorski, który jest nie tylko jego twórcą, ale takze rezyserem i realizatorem. Głównym profilem programowym magazynu bedzie dalsza kontynuacja długoletniej pracy poszukiwawczej naszej "ekipy zwiadowców stricte związanej z poszukiwaniami szczatków unikalnego sprzetu wojskowego oraz chlubnych przedmiotów oręża Polskiego z czasów zrywów powstańczych oraz I i II wojny światowej, a w szczególności: sztandarów, samolotów, czołgów, armat, okretów oraz miejsc bohaterskiej śmierci Polskich żołnierzy i dowódców legendarnych jednostek (...)" cytat z ostatniej strony okładki.Ja osobiście kupiłem i obejrzałem naprawde zaciekawiony...Ponad połowa materiału nie była emitowana w tv. Zaciekawiły mnie tez materiały historyczne umieszczone w tzwskarbczyku " na plycie Po 30-stu minutach programu w tvp info mam zawsze niedosyt a to jest świetne uzupełnienie.Z tego co słyszałem u ludzi to cmokali na cenę (19,90zł)ale jak za dwumiesięcznik to moim zdaniem jest ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Czy to można gdzieś jeszcze kupić? Mam tylko jeden numer i chciałbym uzupełnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 a jak się wpisze np. na allegro Ocalić od zapomnienia", to nie trudno się domyśleć co wyskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.