Skocz do zawartości

Elektryczne Gitary: Dywizjon 303"

Eastlegion

Rekomendowane odpowiedzi

Ot znaleźli sie znawcy od muzyki
Ludzie przecież to Elektryczne Gitary czego sie spodziewacie. Mają taki sopsob na siebie i wsio !!!

Ale rozpętywać polskie piekiełko to pierwsi a to infantylne a to tragikomedia ato to ato owo ...

W polsce najlepiej jest nic nie robić a jeszcze lepiej pisoczyć na wszytskich i wszystko. Bo jakąkolwiek przejmiesz inicjatywę to odrazu walą gromy krytyków i znawców.

Wg mnie bardzo dobrze że Kuba Sienkiewicz zajął się tą tematyką i koniec mojej oceny .

Cóż... Jako człek muzykalny (gram na gitarze, pianinie i na nerwach) mam chyba prawo i kompetencje do oceny dokonań innych obywateli...
Po prostu nie chwytam tego i tyle.
Swoją drogą to faktycznie muzykanty wzięły się za historię.
Ot chociażby taki Hołdys. Powstanie warszawskie w jego interpretacji http://www.youtube.com/watch?v=Deco_rDzoL8
Pozdro!

Tak jak napisał tomciuncio temat wojenny jest na fali.Nie trzeba być znawcą muzyki żeby zauważyć,że chłopakom chyba pieniędzy brakuje i kombinują.A jaką oni inicjatywę przejęli i po kim to nie wiem.Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.Żal...z g. trzeba cisnąć krótko.
Pozdro.

Ale o co krytykantom chodzi? Źle , że ruszają tematy wojenne? Źle , że może kilka osób dowie się co to dywizjon 303? Czy to źle , że jak ktoś usłyszy to może chociaż przez chwilę zastanowi się o co chodziło w Powstaniu, czym zasłynął dywizjon 303? Najlepiej chwalić Sabatona, który na równi o polskich żołnierzach śpiewa o SS a co tam.
Podobna dyskusja była na temat Czasu honoru i wiele osób wielce było niezadowolonych z tego faktu, że odznaczenia nie pasują do czasu akcji, że to że tamto. Tylko jakie to ma znaczenie dla normalnego widza, który zobaczy jakiś medal powie fajny i tyle się nad nim będzie zastanawiał. Zamiast myśleć o tym , że ludzie chociaż w namiastce zobaczą trochę historii to wszyscy się czepiają błahostek. Takie czasy, że przekaz dojdzie do większej grupy odbiorców w takiej a nie innej formie. Niestety ciągle w Polsce do wielu tematów trzeba podchodzić z śmiertelną powagą i patosem, brakuje jeszcze wielu osobom podejścia z dystansem..

Z innej strony patrząc to nie ma co ukrywać jak po pierwszym przesłuchaniu tego utworu nic w nim tak nie porywa.Najszczersza prawda chyba lepsza niż najgorsze kłamstwo.Sabaton za pierwszym razem mnie chwycił tym kawałkiem choć nie lubię i to mało powiedziane tego gatunku jak pop metal.
Pozdrawiam Tomasz

Ok.Lao Che z utworami o PW się spisało,codzień słucham w drodze do i z pracy.Sabatonu także,
ale co jak co w porównaniu z nimi elektryki to totalna klapa.
Śpiewają jak na wiejskiej potańcówie.Klip do bani,żal oglądać.(choć słowa dość dobre:))
Jeśli tworzyli nie dla kasy tylko z duszy to naprawdę powinni się bardziej postarać.

draven85 :
Ale o co krytykantom chodzi? Źle , że ruszają tematy wojenne? Źle , że może kilka osób dowie się co to dywizjon 303? "

To także nie za dobrze wiesz?
Ok,sporo osób usłyszy,zapamięta liczbę 303,i potem cały udział i wysiłek PSP na zachodzie utożsamia TYLKO z dywizjonem 303 jako że przeca grała kapela na balecie w remizie" gdzieś w myszykiszkach

zdrów:)

Hebda idąc jeszcze Twoim rozumowaniem , skoro Sabaton śpiewa o jednej bitwie to Ci którzy tego słuchają utożsamiają" cały wrzesień albo idąc dalej całą wojnę z tym jednym wydarzeniem? Czy może np jeśli ktoś usłyszy i zainteresuje go temat to zagłębi się bardziej? ;)

rozumiem Cię:)
ponoć o gustach się nie dyskutuje"
że należy je widzieć zgadzam się.

Patrząc na muzykę jaką tworzyli wcześniej,i nie mam tu na myśli tylko elektryków,ale inne Polskie kapele mam wrażenie że albo spoczęli na laurach albo po prostu się wypalili.

Porównać wystarczy 303"do wcześniejszych ich utworów.
W mój gust nijak się nie wpasowali,i jak widzę po wątku nie tylko w mój,a jeśli tym kawałkiem chcieli wysłać przekaz o 303-cim to chyba tylko do tych osób które zatrzymały się na co powie ryba" a i tak nie wiedzą dlaczego świętuje się 11Listopada.

W sumie to nie wiem czego się niektórzy spodziewali po tym utworze? Że będą blasty na podwójnej stopie, przestery i Kuba Sienkiewicz growlujący na wdechu i na wydechu?

Nie porusza się tematu - ŹLE
Porusza - ŹLE, bo nie tak jak ktoś sobie wyobraził
Najlepiej napiszcie wszyscy maile do Elektrycznych Gitar, ze maja was przeprosić za to, ze są Elektrycznymi Gitarami a nie Lao Che i Sabatonem w jednym

No i jeszcze utyskiwania w stylu Metallica się skończyła na Kill 'Em All"

Ja czegoś tu nie łapie... to znaczy,że ten link post powinien zostać bez komentarza,odpowiedzi i wyrażenia opinii? Nikt nie miał raczej na myśli obrażania i poniżania czy wyśmiewania czyiś gustów muzycznych.
Każdy się wypowiedział czy podoba się czy nie i powinno się szanować zdanie.Widzę,że tu tak chyba z nudów wielka debata o to kto co napisał... czy to ważne?Może zmieńmy temat...
Pozdrawiam Tomasz

Jutro wychodzi ich płyta.Myśle że Kuba i całe Elektryczne Gitary to inteligentni ludzie i raczej nie robią tego dla kasy.A że nie zadowolą fanów Sabatonu to trudno .Mnie raczej zadowolą.A utwór na kolana może nie rzuca ,ale jest ok.

@tomciuncio - nie chodzi o to żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie"
Krytyka i dyskusja niech będą, tylko konstruktywne a nie na zasadzie mnie się nie podoba więc jest do d**y"
http://www.youtube.com/watch?v=5jjtCvj9kkY

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie