Skocz do zawartości
  • 0

Ozdoba, Nieśmiertelnik Austrowęgry, łuska Werndl, Ołowiane pociski, wtyczka i fragment wagi.

Jablo666

Pytanie

Napisano

Ozdoba po lewej znaleziona wraz z fragmentem z czako dragonów po prawej.
długość 9,5cm czy należy też do części wyposażenia armii Austro-Węgier.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak przy okazji dodam że ozdoba ze zdj pierwszego ma bicia po środku może ktoś kiedyś taką znajdzie i będzie mu to przydatne jak i mi nieraz wiele rzeczy na tym forum. Bicia to PF a pod nimi G

Napisano

a tu raczej najlepsze zdj jakie mój aparat jest w stanie zrobić zbliżenie bić na nieśmiertelniku z fleszem robi się nieładne odbicie światła i prawie nic nie widać. niema poza nimi na pewno nic szczególnego w środku był niestety pusty.

Napisano
pozwolę sobie odświeżyć wątek sprzed kilku dni. może ktoś ma jakieś przypuszczenia co to za bicia na nieśmiertelniku co oznaczają śmiało pisać co kto uważa;)
Napisano

druga strona dużo lepsze zdjęcie jak już pisałem nic tam niema choć na poprzednim zdjęciu można by tak przypuszczać, były to może jakieś zabrudzenia nie wiem włos śmieci przyklejone do oleju w jakim było zakonserwowane na zimę:)

Napisano
ja sobie pozwolę wtrącić swoje trzy grosze:-)na pierwszej focie ten okrągły element to od końskiej uprzeży trafiały mi się takie na odwrocie zalane jakąś cyną ołowiem?daj drugą stronę tego przedmiotu a obok niego ta ozdoba to może być właśnie np''wskazówka''od wagi lub coś w tym stylu
Napisano
o kurdę ja mam chyba z 4szt.podobnych i były zidentyfikowane jako elementy uprzeży wrzuciłem gdzieś w rupiecie teraz będę nurkował w szpargałach za nimi:-)a możesz dać fotę drugiej strony tego elementu
Napisano

Ozdoba po lewej znaleziona wraz z fragmentem z czako dragonów po prawej.
długość 9,5cm czy należy też do części wyposażenia armii Austro-Węgier.

Napisano

wymiary ołowianych pocisków to grubszy szer. 1,5cm wysokość w obu taka sama czyli 2 cm cieńszy szerokość 1,1cm czy przedstawiona łuska pochodzi z któregoś z nich?

Napisano

bicia u góry Georg Roth(monogram) u dołu data 1884, a po bokach dwie kropki, szerokość u doły to 1,4cm nie jest kompletna więc nie wiem jaki jest kaliber czy to Werndl?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie