Manitou Napisano 27 Październik 2010 Autor Napisano 27 Październik 2010 czy to nit, ćwiek lub nabijka ?co to za inicjały HSśrednica 20 mm
tyfus Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 więcej fotek by się przydało, np. z boku ....
Spalice Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Witam.Może to jest pokrętło od lampy naftowej?Pozdr.
tyfus Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 pokrętło raczej nie - za cienka blaszka.prędzej, tak jak koledzy wspomnieli - apiak. sam takie trafiłem - gdzieś chyba nawet je mam.jak znajdę, to wrzucę zdjęcia.-pozdro-
Spalice Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Witam.Ok. w takim razie zastanawia mnie komu chciało tłoczyć się napisy na podkładce,skoro taniej i szybciej można wyprodukować gładką.Chyba,że na podkładkę wykorzystane zostało coś".Osobiście spotkałem się z monetami PRL.Pzdr.Tomek.
8total4 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Tyfus - pudło.pokrętło od brennera jak nic..D.
Manitou Napisano 27 Październik 2010 Autor Napisano 27 Październik 2010 czy to nit, ćwiek lub nabijka ?co to za inicjały HSśrednica 20 mm
spid3r Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Witam,mnie osobiście wygląda to na papiak" (taki ala gwoździk do przybijania papy) sam kiedyś cos podobnego znalazłem byłem podjarany jak nie wiem co a teść wyprowadził mnie z euforii pokazując podobne tylko bez wzorków.Ale to tylko moje osobiste zdanie
Manitou Napisano 27 Październik 2010 Autor Napisano 27 Październik 2010 wiem o czym piszesz - gwoździk z podkładką z ocynkiem lub bez :)ta podkładka ma zdobienia i litery, do tego jest miedziana a drucik lub gwoździk zardzewiałznalezione na leśnej drodze wiodącej z/do brodu przez rzekę Narew
Pytanie
Manitou
czy to nit, ćwiek lub nabijka ?
co to za inicjały HS
średnica 20 mm
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.