kopens70 Napisano 26 Październik 2010 Autor Napisano 26 Październik 2010 Takiej jeszcze nie widziałem, a widziałem już bardzo różne. Ta jest do połowy wybita i powtórzona tak dziwnie, REX i REX na rewersie SOLID i SOLID, orzełek jedna łapka do góry a druga do dołu... odlot:) Pewnie fals, albo pomyłka, ale dziwna jakaś. Nie wiem z czego tak się mogło wybić...Proszę o ID i z góry dzięki za pomoc.
sqr Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 Też znalazłem taką dwa razy uderzaną,myślę że po prostu raz zle się odbiła chcieli poprawić i takie cos wyszło
sqr Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum25/bora_bora.jpg
krank Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 mam taką boratynkę na której jest dwóch jeźdźców na koniu a Jan Kazimierz ma dwa nosy :)
8total4 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 stempel wykonywał obrót o określony kąt (dookoła własnej osi), co sugeruje tutaj przesunięcie bicia o 180 stopni (1/2 żetonu).monety te były bite maszynowo więc poprawek było raczej mało, choć tutaj żeton faktycznie mógł być źle podłożony pod powtórne bicie.pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.