kloki Napisano 23 Sierpień 2012 Autor Napisano 23 Sierpień 2012 Brawo panowie! Piekna robota i ładne sztuki wyszły z tych nielotów. Niestety, póki co nie mam czym się pochwalić, bo brakuje materiału" do prostowania :( Oto co mi wyszło z moich zgniotek" z pierwszego zdjęcia.
kloki Napisano 23 Sierpień 2012 Autor Napisano 23 Sierpień 2012 Przyznaje bez bicia, ze w tych dwóch wypadkach zdecydowałem się na rozpoczecie prac metodą suchą i tak dobrze poszło, że do końca się rozprostowały. Jest to bardzo ryzykowana metoda i zdecydowalem się na nią tylko dlatego, że stan metalu na to pozwalał. Ryzyko pęknięcia jest jednak na tyle duże, że nie zdecyduję się następnym razem na taki krok. Poza tym brak pięknej oliwkowej" patynki.Cieszę się, że wątek znowu oddycha, mam nadzieję, że jeszcze niejednemu się przysłuży.Pozdrawiam
vipiusz Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 Stan po umyciu i rozgięciu skrzydeł, które prawie się stykały. Tarcza amazonek przekręcona o 180' względem orła.
vipiusz Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 Bez gotowania w oleju, ropie, oliwie... na sucho delikatnie prostowany. Wystarczy cierpliwość i para w palcach.
raptor48 Napisano 31 Sierpień 2016 Napisano 31 Sierpień 2016 Z aluminium można a postępować tak samo?
garu23 Napisano 7 Grudzień 2016 Napisano 7 Grudzień 2016 Witam, mam pytanie, czy każda oliwa jak już wrze to zmienia kolor na ciemno-zielony?? bo w moim przypadku spowodowało to, że orzełek jest bardzo ciemny, mimo iż miał delikatną jasną patynę a miejscami złocenia. Czym ewentualnie podczyścić orzełka, by trochę zjaśniał? delikatna szczoteczka i ciepła wody czy jakiś środek? Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi, pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.