wodzu_ Napisano 23 Październik 2010 Autor Napisano 23 Październik 2010 Witam wyszla taka oto klamerka sprzaczka. Morze ma ktos pomysl od czego i z jakiego morze pochodzic okresu.
wodzu_ Napisano 23 Październik 2010 Autor Napisano 23 Październik 2010 Tyl slabo widiczne pruby ,sa slady po jakichs mocowaniach.
8total4 Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 Powstanie Styczniowe !Klamra, zapewne prywatna..spróbuj podejrzeć punce jak są.pozdro.
wodzu_ Napisano 23 Październik 2010 Autor Napisano 23 Październik 2010 Witam punca slabo widoczna ale na 90% jest to litera S.Jeszcze pytanie do czego byla
HASAG40 Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 witam wygląda bardziej jak broszka ale może być i klamerka fancik niewątpliwie rzadki takie cudeńka robiło się zwykle na prywatne zamówienie i możnabyło za to stracić życie w tamtym okresie jest to tzw,biżuteria patriotyczna z okresu powstania styczniowego jak napisał total ja posiadałem taką wpinkę u mnie była emalia w herbie w trzech kolorach biały niebieski i czerwony co symbolizowało flagę francji
Pytanie
wodzu_
Witam wyszla taka oto klamerka sprzaczka. Morze ma ktos pomysl od czego i z jakiego morze pochodzic okresu.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.