pawel2213 Napisano 18 Październik 2010 Autor Napisano 18 Październik 2010 WitamMam otóż takie następujące pytanie: Jak przywrócić do użytku hełm m35 ?Stan nawet dobry dobrze wyczyszczony niestety ma u góru i z tyłu pęknięcia i niestety nie wiem jak to naprawić lub gdzie oraz jeszcze jedno pytanie : Czym mam pomalować ?P.S. Przepraszam za ewentualne błędy lecz mam problemy z klawiaturą.
zbyniek Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 Jeżeli blacha zdrowa" to będzie problem z pęknięciami... jak dasz fotki o będzie lepiej ocenic. pozdr
pawel2213 Napisano 19 Październik 2010 Autor Napisano 19 Październik 2010 mam problem ze wstawieniem fotek, jeśli ktoś pomoże będę wdzięczny :)
der_bartosz Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 zalezy co chesz z nim zrobic, zakonserwować czy odrestaurować. Pozatym temat wiele razy wałkowany, polecam skorzystać z wyszukiwarki
Der Panzerfahrer Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 mam nadzieje, ze wlasciciel watku mi wybaczy... :)mam pytanie dot. m35. czy ktos z Was szanownych kolegow wymienial, wstawial wyrdzewiale wywietrzniki do helmu tego modelu?? znalazlem takie na portalu aukcyjnym ale nie wiem co sa warte... prosze o Wasze zdania na ten temat.waham sie troche czy wogole je (oryginaly) ruszac..zdrow, panzerny
GeneralRemek Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 zależy w jakim stanie masz hełm, nówka wywietrzniki raczej kiepsko będą wyglądały na przerdzewiałym hełmie ;)
Der Panzerfahrer Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 @GeneralRemek@ moja 35ka nadaje sie do restauracji, pytanie pozostaje... czy ktos juz nabijal te wywietrzniki i co sa warte.A co do samego helmu, skorupa jest cala, mam go z chlopskiej zagrody, gdzie sluzyl jako czerpak do lepiku. Lepik zakonserwowal blache ale temperatura zrobila swoje... farba (jak mozna sie domyslac) zlazla, no i wywietrzniki poszly sie gonic... Wiec jak widac jesli cos z nim robic, to odrestaurowac... bedzie co prawda nieco 'zabawkowy' ale na jeden taki moge sobie powolic.Prosze raz jeszcze o opinie o wywietrznikach z portalu.zdrow, panzerny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.