hytek7 Napisano 8 Październik 2010 Autor Napisano 8 Październik 2010 To nie jest uszko tylko tak jakby zaczep
feld Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 Haftka?choroba to u mnie na pobojowisku wojny slaskiej wychadza takie podobne haftki?Wydawało mi sie zawsze,ze haftki miały troszke inne łaczenia i zapiecia...no ale nie bede sie kłocił.
feld Napisano 9 Październik 2010 Napisano 9 Październik 2010 A powaznie-jak najbardziej granat-nabijka z pasa,lub ładownicy-czesto na samej kuli jest wyryty numer.Pozdro.
feld Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Raczej nabijka pruska-moze byc z torby-wojny slaskie.
8total4 Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Panowie udowodnicie przynależność wojskową, i akurat do okresu Wojen Śląskich?To jest połowa aplikacji/haftki tzw. spinającej, od ubrania.wcale nie musi być wojskowa, a identyfikacja jej jako granat gorejący to bzdura.pozdrawiam.
pablo Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 http://www.poszukiwanieskarbow.com/forum/viewtopic.php?f=41&t=59650&hilit=heftka
Diago Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 jak dla mnie jest to granat gorejący z ładownicy
Kamiljan Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 wg mnie także, najprawdopodobniej carski, okres napoleoński, charakterystyczny rozległy płomień - tylko dlaczego ma tylko jedno uszko jak widzę ???
Pytanie
hytek7
???
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.