witam taki hałerek m42 wyszedł z pod malborka wiem że okolice były bronione przez jednostki ss,wh,oraz kriegsmarine i moje pytanie jak odróżnić wh od marine dodam że zachowały się resztki kalki wronka jest koloru srebrnego na dole i u góry złotawa na siwym niebieskawym tle?hełm jest w zimowym kamo ale z pod białej farby wychodzi jasnozielona w trawiastym kolorze farba podbna do takiej jak na rosyjskich hełmach i druga sprawa czy istnieje jakiś sposób na oczyszczenie hałera bez uszkadzania farby i kalki?czy lepiej zostawić jak jest?
Question
HASAG40
witam
taki hałerek m42 wyszedł z pod malborka wiem że okolice były bronione przez jednostki ss,wh,oraz kriegsmarine i moje pytanie jak odróżnić wh od marine dodam że zachowały się resztki kalki wronka jest koloru srebrnego na dole i u góry złotawa na siwym niebieskawym tle?hełm jest w zimowym kamo ale z pod białej farby wychodzi jasnozielona w trawiastym kolorze farba podbna do takiej jak na rosyjskich hełmach i druga sprawa czy istnieje jakiś sposób na oczyszczenie hałera bez uszkadzania farby i kalki?czy lepiej zostawić jak jest?
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.