krank Napisano 5 Październik 2010 Autor Napisano 5 Październik 2010 Witam znalazłem coś takiego średnica jak na zdjęciu co to może być?
sqr Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 napisane jest grosz krakowski" Kazimierza ... ale na moje oko to ta monetka trochę dziwnie wygląda...
tyfus Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 wiesz, będąc kiedyś w Krakowie, zobaczyłem pod Sukiennicami Pana, który na kołowej prasie w kawałku metalu klepał dla turystów pamiątkowe moniaczki :)twój to też coś w tym stylu :))http://pl.wikipedia.org/wiki/Grosz_krakowskihttp://www.piastowie.kei.pl/piast/monety.htmhttp://www.bazar.zory.info/?161,kopia-grosz-krakowski-kazimierz-wielkiwybieraj ;)
sigis3 Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 To jest dość prymitywna kopia grosza krakowskiego Kazimierza Wielkiego.http://www.historiapieniadza.pl/wp/?page_id=50Życzę oryginału!
kopijnik2 Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 jako kolejny w chórze ...a może przed wstawianiem czegokolwiek warto samemu przeczytać co napisane na obiekcie...:)
tyfus Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 kopi....a po co ?myślisz, że krank3 nie wie co to jest ? wątpię....często zabiera głos w ID monet, więc widzę tu zupełnie inne działanie.....
krank Napisano 5 Październik 2010 Autor Napisano 5 Październik 2010 tyfus jakie działanie masz na myśli? reklame sprzedaży? to nie w moim stylu po pierwsze a po drugie nie handluje fantów :)
tyfus Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 doszukujesz się w mojej wypowiedzi czegoś, czego tam nie ma ...zwykłą podpuchę miałem na myśli :)a skoro napomknąłeś o reklamie i sprzedaży - fakt, nie reklamujesz tego co sprzedajesz :)kilka twoich aukcji widziałem, ale to nie temat na dyskusję w ID.-pozdro-
krank Napisano 5 Październik 2010 Autor Napisano 5 Październik 2010 a tak na serio Tyfus to na prawdę nie wiedziałem co to za moniak,jestem biegły w dziedzinie numizmatycznej ale dopiero od Zygmunta I Starego do czasów współczesnych,dzięki panowie za informacje odnośnie tego grosika" pozdrawiam :)
kopijnik2 Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 Witam Dzisiaj mam do sprzedania monetę widoczną na zdjęciu niestety nie wiem co to za moneta,znaleziona w domu dziadka w szufladzie jego biurka sami oceńcie ile jest warta mi jest zbędna ponieważ się nie znam i mnie to nie interesuje,przepraszam za słabe zdjęcie ale nie mam czym zrobić lepszych....Nie wysyłam za pobraniem i za granicę kraju!Zapraszam do licytacji bo warto..."stan 20 październikawięc po co zawracasz czas
krank Napisano 20 Październik 2010 Autor Napisano 20 Październik 2010 kopijnik i po co wstawiłeś opis mojej aukcji? aukcję wystawiłem przed tym jak założyłem wątek na odkrywcy gryzło mnie co to za moneta może być więc się spytałem...
Dani Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 krank3 jesteś pewien , mnie się wydawało zawsze że czas trwania aukcji wynosi max. 14 ?pozdro.
sigis3 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Kopijnik- dzięki za zamieszczenie tego opisu. Totalna żenada eklame sprzedaży? to nie w moim stylu po pierwsze a po drugie nie handluje fantów :)". Ja zastanowię się dłuuugo zanim sięgnę po katalog przy nastepnej prośbie o id tego kolegi. Pogratulować prawdomówności ponieważ się nie znam i mnie to nie interesuje". Niezłe!
tyfus Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 sigis3 - wybacz, ale nie przychylę się do twojej opinii ani nie mam zamiaru bronić krank3.mały fetor zrobił się w tym wątku - odnośnie ID i serwisów aukcyjnych :http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=678247#1143000sam zabierałem głos w sprawie ID i do czego zmierzam....nie odmawiam NIKOMU pomocy w ID, nawet jeżeli dany przedmiot trafi do sprzedaży - trudno, wolna wola posiadacza.Ja jednak chciałbym o tym wiedzieć, ponieważ dzięki temu unikniemy właśnie takich opinii.do krank3 - twoje usprawiedliwienie jednak do mnie nie bardzo trafia....póki nikt nie licytuje, opis aukcji można zmienić. wiedząc dobrze co to za moneta", ty tego nie zrobiłeś - a to wielce niemoralne, żeby nie nazwać tego dosadniej....i nie musiałbyś kopiować ID do opisu, tylko napisać swoimi słowami - co i jak, tyle tylko, że wtedy byś nie mógł ....zapolować na rogacza.-pozdro-
sigis3 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Tyfus- nie wiem do jakiej mojej opinii się nie przychylasz (że zachowanie Krank3 jest żenujące?-fakt, zbyt delikatne określenie). Wątek o id i allegro widziałem wcześniej i zgadzam się, że problem istnieje i generalnie popieram Twoje opinie. Moja sugestia jest taka, żeby podejść z większym dystansem do tego forum, traktować trochę jak zabawę, a najbardziej drastyczne przypadki piętnować, tak jak w tym wątku (stąd mój wpis). Zmiana zachowań społecznych to chyba walka z wiatrakami. Pozdrawiam
krank Napisano 20 Październik 2010 Autor Napisano 20 Październik 2010 koledzy Dani i Sigis nie wiem o co wam bryka?naruszyłem wasz honor czy jak? każdy ma swój chwyt w sprzedaży bo allegro to jeden wielki targ badziewia i podrób,natomiast mój opis jest prawdziwy bo monetę naprawdę znalazłem w domu dziadka i opisałem szczerze bo na monetach przed Zygmunta I się kompletnie nie znam druga rzecz nie interesuję się monetami tak jak napisałem w aukcji,to że mam duża wiedzę odnośnie monet i ich historii to nie znaczy że je kolekcjonuje bo tak nie jest,a że nie handluje fantów to tez prawda bo to nie jest fant tylko moneta z szuflady, u mnie fant znaczy to co sam znajdę wykrywaczem i takich właśnie nie sprzedaję na allegro,reszta śmieci tak jak i ten niby grosz ląduje na aukcjach,i jeszcze jedno nie muszę się tłumaczyć bo to jest moja sprawa co robię z identyfikowanym przedmiotem,moge go nawet sklepać młotkiem i wywalić z powrotem na pole,kolego sigis wcale nie potrzebuje twojego sięgania do katalogów nie chcesz nie POMAGAJ nikt Cię nie prosi i nie będzie płakał że nie pomogłeś,to chyba tyle temat uważam za zamknięty...
kopijnik2 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 no właśnie - a miałem nie pisać ...towarzystwo i wartości...kopijnik i po co wstawiłeś opis mojej aukcji? aukcję wystawiłem przed tym jak założyłem wątek na odkrywcy gryzło mnie co to za moneta może być więc się spytałem...zaskoczony jestem - dualizmem...sprzedaje nie wiem co - ale wiem co... każdy ma swój chwyt w sprzedaży bo allegro to jeden wielki targ badziewia i podrób,natomiast mój opis jest prawdziwy bo monetę naprawdę znalazłem w domu dziadka i opisałem szczerze każdy ma swój chwyt w sprzedaży bo allegro to jeden wielki targ badziewia i podrób,natomiast mój opis jest prawdziwy bo monetę naprawdę znalazłem w domu dziadka i opisałem szczerze ...wyjaśnienie takiego dualizmu chwytem - świadczy o wartościach a to rzutuje na relacje towarzyskie____________sigis3 - walka z wiatrakami - nawet Leonidas wyznaczył jakiś kierunek...
sigis3 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Krank3- co tu odpowiadać, i tak nie zrozumiesz.Kopijnik- Leonidas jednak poległ.To tyle na zakończenie tematu.
Dani Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 OK krank3 przyjmuje do wiadomości nie wiedziałeś co sprzedajesz.Sorry.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.