Skocz do zawartości

Moneta? jaka?

krank

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wiesz, będąc kiedyś w Krakowie, zobaczyłem pod Sukiennicami Pana, który na kołowej prasie w kawałku metalu klepał dla turystów pamiątkowe moniaczki :)

twój to też coś w tym stylu :))

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grosz_krakowski
http://www.piastowie.kei.pl/piast/monety.htm
http://www.bazar.zory.info/?161,kopia-grosz-krakowski-kazimierz-wielki

wybieraj ;)
Napisano
kopi....a po co ?

myślisz, że krank3 nie wie co to jest ? wątpię....

często zabiera głos w ID monet, więc widzę tu zupełnie inne działanie.....
Napisano
doszukujesz się w mojej wypowiedzi czegoś, czego tam nie ma ...

zwykłą podpuchę miałem na myśli :)

a skoro napomknąłeś o reklamie i sprzedaży - fakt, nie reklamujesz tego co sprzedajesz :)

kilka twoich aukcji widziałem, ale to nie temat na dyskusję w ID.

-pozdro-
Napisano
a tak na serio Tyfus to na prawdę nie wiedziałem co to za moniak,jestem biegły w dziedzinie numizmatycznej ale dopiero od Zygmunta I Starego do czasów współczesnych,dzięki panowie za informacje odnośnie tego grosika" pozdrawiam :)
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam Dzisiaj mam do sprzedania monetę widoczną na zdjęciu niestety nie wiem co to za moneta,znaleziona w domu dziadka w szufladzie jego biurka sami oceńcie ile jest warta mi jest zbędna ponieważ się nie znam i mnie to nie interesuje,przepraszam za słabe zdjęcie ale nie mam czym zrobić lepszych....

Nie wysyłam za pobraniem i za granicę kraju!
Zapraszam do licytacji bo warto..."

stan 20 października

więc po co zawracasz czas
Napisano
kopijnik i po co wstawiłeś opis mojej aukcji? aukcję wystawiłem przed tym jak założyłem wątek na odkrywcy gryzło mnie co to za moneta może być więc się spytałem...
Napisano
Kopijnik- dzięki za zamieszczenie tego opisu. Totalna żenada eklame sprzedaży? to nie w moim stylu po pierwsze a po drugie nie handluje fantów :)". Ja zastanowię się dłuuugo zanim sięgnę po katalog przy nastepnej prośbie o id tego kolegi. Pogratulować prawdomówności ponieważ się nie znam i mnie to nie interesuje". Niezłe!
Napisano
sigis3 - wybacz, ale nie przychylę się do twojej opinii ani nie mam zamiaru bronić krank3.

mały fetor zrobił się w tym wątku - odnośnie ID i serwisów aukcyjnych :

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=678247#1143000

sam zabierałem głos w sprawie ID i do czego zmierzam....

nie odmawiam NIKOMU pomocy w ID, nawet jeżeli dany przedmiot trafi do sprzedaży - trudno, wolna wola posiadacza.

Ja jednak chciałbym o tym wiedzieć, ponieważ dzięki temu unikniemy właśnie takich opinii.

do krank3 - twoje usprawiedliwienie jednak do mnie nie bardzo trafia....póki nikt nie licytuje, opis aukcji można zmienić. wiedząc dobrze co to za moneta", ty tego nie zrobiłeś - a to wielce niemoralne, żeby nie nazwać tego dosadniej....

i nie musiałbyś kopiować ID do opisu, tylko napisać swoimi słowami - co i jak, tyle tylko, że wtedy byś nie mógł ....zapolować na rogacza.

-pozdro-
Napisano
Tyfus- nie wiem do jakiej mojej opinii się nie przychylasz (że zachowanie Krank3 jest żenujące?-fakt, zbyt delikatne określenie). Wątek o id i allegro widziałem wcześniej i zgadzam się, że problem istnieje i generalnie popieram Twoje opinie. Moja sugestia jest taka, żeby podejść z większym dystansem do tego forum, traktować trochę jak zabawę, a najbardziej drastyczne przypadki piętnować, tak jak w tym wątku (stąd mój wpis). Zmiana zachowań społecznych to chyba walka z wiatrakami. Pozdrawiam
Napisano
koledzy Dani i Sigis nie wiem o co wam bryka?naruszyłem wasz honor czy jak? każdy ma swój chwyt w sprzedaży bo allegro to jeden wielki targ badziewia i podrób,natomiast mój opis jest prawdziwy bo monetę naprawdę znalazłem w domu dziadka i opisałem szczerze bo na monetach przed Zygmunta I się kompletnie nie znam druga rzecz nie interesuję się monetami tak jak napisałem w aukcji,to że mam duża wiedzę odnośnie monet i ich historii to nie znaczy że je kolekcjonuje bo tak nie jest,a że nie handluje fantów to tez prawda bo to nie jest fant tylko moneta z szuflady, u mnie fant znaczy to co sam znajdę wykrywaczem i takich właśnie nie sprzedaję na allegro,reszta śmieci tak jak i ten niby grosz ląduje na aukcjach,i jeszcze jedno nie muszę się tłumaczyć bo to jest moja sprawa co robię z identyfikowanym przedmiotem,moge go nawet sklepać młotkiem i wywalić z powrotem na pole,kolego sigis wcale nie potrzebuje twojego sięgania do katalogów nie chcesz nie POMAGAJ nikt Cię nie prosi i nie będzie płakał że nie pomogłeś,to chyba tyle temat uważam za zamknięty...
Napisano
no właśnie - a miałem nie pisać ...

towarzystwo i wartości...

kopijnik i po co wstawiłeś opis mojej aukcji? aukcję wystawiłem przed tym jak założyłem wątek na odkrywcy gryzło mnie co to za moneta może być więc się spytałem...

zaskoczony jestem - dualizmem...
sprzedaje nie wiem co - ale wiem co...

każdy ma swój chwyt w sprzedaży bo allegro to jeden wielki targ badziewia i podrób,natomiast mój opis jest prawdziwy bo monetę naprawdę znalazłem w domu dziadka i opisałem szczerze każdy ma swój chwyt w sprzedaży bo allegro to jeden wielki targ badziewia i podrób,natomiast mój opis jest prawdziwy bo monetę naprawdę znalazłem w domu dziadka i opisałem szczerze ...

wyjaśnienie takiego dualizmu chwytem - świadczy o wartościach

a to rzutuje na relacje towarzyskie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie