countryb Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 AW gładka. Zeszłoroczny wykop. Ustalmy cóż to za klamra, słyszę kilka wersji pionierów, zastępcza itd.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Ojoj któż to się nam pokazał na forum!;)i jeszcze podebrana gładka...ponoć prostsza wersja zwykłe, sztance się wyrabiały do orłów, tańsza, szybka produkcja.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 a i jeszcze stalówka mosiądzowana, ptak nakładany mosiężny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 ptak wygląda na czapkowego co o tym myślicie? wystaje nawet delikatnie poza obrys klamry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 ogólnie wszystkie carskie z nakładanym są mniejsze od standardowych, a co do tej nie mam pojęcia czy to może być carak. Widywałem też klamry sowieckie z nakładaną gwiazdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 co myślicie o tych poprzeczkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 tak jak pisaliśmy temat - morze ,mało jest w literaturze wiadomości więc pozostaje doświadczenie nasze wasze i fotografie oraz fora countryb co do tej gładkiej to klamra oszczędnościowa a co za tym idzie można powiedzieć zastępcza :) pisałem gdzieś już tu że żołnierze ginęli za Imperatora tak samo z taką klamrą lub tą tłoczoną - ale taniej :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Te poprzeczki jakieś takie cieniutkie, jak w radzieckich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 @countryb - ta aluminiowa, przerobiona na trójząb upa to wykop czy kupiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Gizeh kupiona huk 100 zapewne tak ale lubię legendę o noszeniu ich przez karne oddziały którym nie przysługiwało godłops znów nie zajrzałeś ,następnym razem austryjackich potykaczy na drodze rozsypię he hepozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 A to po to dziś byłeś na stacji, zaopatrzyć się w potykacze :Dco by nie było całkiem oftopowo, tak carska piechotka wyłania się.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 countryb proszę o wybaczenie przemknąłem pod komisem ,to fakt :) ale zrozum to była niedziela 8 rano ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
countryb Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 huk 100 spoko-luz lepiej podumaj jak dobrać się do ruskiego molotoka 100 stron z klamrami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Domniemania po wyjęciu, klamerka nie klamerka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 A jednak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 I taka znaleziona na radzieckich pozycjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Polna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ostatnia polna :( Tak patrząc na wasze kolekcje, aż wstyd wklejać swoje, ale jak już kolega bjar_1 wspomniał, przecież nie wyrzucę :) <pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ta 1. być może jakaś szkolnatutaj moja taka, T.U.Strafiona w Bieszczadach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Moja wyszła w kontekście Powstania Styczniowego ale czy z tego okresu, możemy tylko przypuszczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 jak widać były też dla saperów z nakładanym ptakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 cudo nie osiągalne - gutek ja tyram a ty tu harcujesz :):) super fotka -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 To ja wrzucę jeszcze swoją z tego sezonu. Co prawda trafienie nie spod szpadla, a od chłopa z szopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 9 Styczeń 2011 Share Napisano 9 Styczeń 2011 jeszcze taka się znalazła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.