Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet KS-98

Blitzkrieg

Pytanie

Napisano

Witam, ostatnio wpadł mi w ręce taki oto bagnet. Nie siedze w niemczyźnie dlatego chciałbym sie dowiedzieć czegoś o nim. Ma dziwną sygnaturę której osobiście na KSach nie widziałem - co to za producent?? Dziwna jest też żaba do bagnetu - okuta z tyłu aluminium, cechowana D.R.P, brak typowego zawiesia na pas- nic nie wskazuje zeby górna cz eścd żaby była kiedykolwiek zszyta i na pasie noszona. Co to za wynalazek? Dzięki za odp.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnio wpadł mi w ręce taki oto bagnet. Nie siedze w niemczyźnie dlatego chciałbym sie dowiedzieć czegoś o nim. Ma dziwną sygnaturę której osobiście na KSach nie widziałem - co to za producent?? Dziwna jest też żaba do bagnetu - okuta z tyłu aluminium, cechowana D.R.P, brak typowego zawiesia na pas- nic nie wskazuje zeby górna cz eścd żaby była kiedykolwiek zszyta i na pasie noszona. Co to za wynalazek? Dzięki za odp.

Napisano
Ja bym ten skrót odczytywał jako pocztowy, nie patentowy. Spotyka się paradne bagnety KS też z takim oznaczeniem, a one chyba patentem nie były objęte.
Pozdrawiam,
Piotr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie