czarek100 Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Napisano 28 Wrzesień 2010 witam potrzebne mi są wymiary saperki WP takie bardziej dokładne ponieważ będę robił taką saperkę z cienkiej kwasówki ponieważ poprzednią szlak trafił i pojechała na złom za pomoc bardzo dziękuję.
Diakon227 Napisano 29 Wrzesień 2010 Napisano 29 Wrzesień 2010 nie jestem znawcą lecz saperek było kilka typów z tego co się domyślam. Ja mam coś takiego. Szczerze nie wiem z jakiego okresu pochodzi. Podobna do niemieckiej, lecz prawdopodobnie to powojenna WP. Jak o taką Tobie chodzi to powinna być dobra. W razie czego mam jeszcze wykopaną z lasu jakąś saperkę. Tamta zapewne ma swoje lata, może bardziej się nada (tyle że trzonka brak)
8total4 Napisano 29 Wrzesień 2010 Napisano 29 Wrzesień 2010 dużo bardziej polecam na wypady w teren łopatkę węgierską / austriacką, jest prawie identyczna jak przedwojenna polska, a nie posiada zakończenia sztychu ściętego po linii prostej tylko profilowane.powojenną się kopie gorzej.pozdro.
Stadler Napisano 29 Wrzesień 2010 Napisano 29 Wrzesień 2010 Saperkę z cienkiej kwasówki trafi Ci szlag jeszcze szybciej, niż mogło by się wydawać :)
czarek100 Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Napisano 29 Wrzesień 2010 kolego Stadler uzasadnij swoją wypowiedź.
lew_1988 Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 Proszę jeżeli chodzi ci o przedwojenna saperkę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.