Gość Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Czy obecność komiksu i ewent. autorów nad Bzurą jest nadal aktualna? Bo to ten weekend.A człowiek pytał to odp. choć widzę że za obficie.pzdr,slw
wachmistrz Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Wydawnictwo chyba dojedzie nad Bzurę, może ja też będę.Pozdrawiam. wachmistrz
Gość Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 I ja też będę, a chętnie bym z Wachmistrzem zamienił parę zdań na interesujący nas temat. Tylko mogą być trudności z poznaniem się.
beaviso Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Ech, od dawna nastawiałem się na obecność na premierze, ale akurat na tę sobotę zaplanowałem moje pierwsze prawdziwe wykopki w potencjalnie super miejscu... Jak pogoda pokrzyżuje mi plany to stawię się na premierze. W razie czego, gdzie można nabyć komiks za rozsądną cenę?
Gość Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 I ponawiam pyt. odnośnie W-wy, czy już wiadomo gdzie? Pelta,EMPIK,Kolporter?
wachmistrz Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Zapraszam wszystkich, przy okazji takie małe spotkanie forumowiczów trójmiejskich się zrobi :)Do Hoffmandera: napisz na maila, jakiś znak rozpoznawczy wymyślimy :) A najlepiej to się zaloguj na Forum :)W W-wie powinien być w empikach, ale znając ich tempo to na pewno nie będzie to nazajutrz po premierze.
wachmistrz Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Hoffmander, pardon, zaraz do Ciebie napisze na maila.
Gość Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Wachmistrzu, tu jest mój aktualny adres mejlowy".
Gość Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Bartosz Gondek, Gdańsk 15-09-2004 , ostatnia aktualizacja 15-09-2004 23:40Ktoś wystawił i sprzedał na niemieckiej aukcji internetowej skradziony z Westerplatte album z prywatnymi zdjęciami mjr. Henryka Sucharskiego W większości publikacji na temat początku II wojny światowej i gorących siedmiu dni września 1939 roku na Westerplatte oglądamy reprinty tych samych ujęć, które zrobił cywil, gdański fotograf, na potrzeby propagandy wojennej III Rzeszy. Tymczasem na niemieckiej aukcji internetowej E-Bay wystawiono album ze zdjęciami zrobionymi przez niemieckiego marynarza, który był na Westerplatte w pierwszych dniach po kapitulacji. Widać między innymi spalony las, zrujnowaną wartownię policji obok głównej bramy wjazdowej, zrujnowane pociskami elementy polskiej obrony i grupę polskich żołnierzy eskortowaną do niewoli. Robione do prywatnego użytku, niecenzurowane eporterskie ujęcia" dokumentują prawdziwy, a nie ucharakteryzowany obraz walk i tego, co działo się tuż po nich.Ale w albumie znalazły się też osobiste zdjęcia polskich oficerów z Westerplatte, w tym majora Henryka Sucharskiego. Zdjęcia tego ostatniego pochodzą z wcześniejszego okresu służby - w Brześciu nad Bugiem. Muszą więc pochodzi z jego osobistej kolekcji.- Podejrzewamy, że Niemiec zabrał fotografie jako zdobycz wojenną z pokojów w Willi Oficerskiej - powiedział Gazecie " Mariusz Wójtowicz- Podhorski ze Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznej Wojskowej Składnicy Tranzytowej na Westerplatte. - Sądząc po tym oraz po ujęciach, musiał tam być 7-8 września. Czy zdobyczne" polskie zdjęcia mają wartość? - Niewątpliwie tak - mówi dr Mirosław Zgliński z Muzeum Historii Miasta Gdańska. - Dla nas, badaczy, to kolejna historia z pierwszych dni tamtego września. Niestety, wygląda na to, że stracona.Kosztujący 900 euro album wczoraj zniknął już z aukcji. Nie wiadomo, kto kupił album.Mjr Sucharski jest bohaterem polskiego komiksu wojennego, który w sobotę pojawi się w księgarniach. Komiks przedstawia inną od znanej z podręczników wersję obrony Westerplattegazeta.pl
slw Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Co się dzieje ze stroną internetową? Od kilku dni nie mogę tam wejść?www.westerplatte.com.pl ,tak?
wachmistrz Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 W dzisiejszym lokalnym dodatku do GW ciekawy i bulwersujący artykuł o tem, co już onegdaj wspominałem na forum, czyli o sprawie otynkowania budynku Elektrowni WST.
bodziu000000 Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Tutaj link do tego artykułu:http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,2287393.htmlCiekawe od czego tak naprwdę jest ten godny pożałowania tak zwany konserwator".PzdrBodziu
wachmistrz Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Ten koŃserwator podał się do dymisji w zeszłym miesiącu. Tak jak on koŃserwował zabytki w Gdańsku to na to jest definicja dewastacji zgodnie z literą prawa". Pewnie nie raz w łapę dobrze dostał, vide zburzenie zabytkowych krzyżackich bodaj spichlerzy we Wrzeszczu (aby było miejsce pod hipermarket)...
wachmistrz Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Na pytanie gdzie w Wwie będzie można kupić komiks, to odpowiem, że najszybciej w sklepach z komiksami pod nazwą Komikslandia" czy jakoś tak (dużo szybciej niż w empikach). Mam nadzieję, że nazwy nie przekręciłem. Adresy proszę znaleźć w wyszukiwarce w necie, bo nie będę tu kryptoreklamy robił :)
beaviso Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 To chodzi chyba o pruską stajnię, która stała nieopodal kompleksu koszarowego we Wrzeszczu. Teraz budują tam Lidla. Szkoda obiektu, ale pruskie to nie krzyżackie ;-)
Gość Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 Oficjalnie?:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30941483
wachmistrz Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 To przedsprzedaż ze strony wydawnictwa i zarazem aukcja chyba bardziej informacyjna.A co do spichlerzy to faktycznie nie wpadłem na to, że wg. rozumowania koŃserwatora zabytków jeśli coś jest pruskie to już nie-zabytek :)
Berlin Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 Wachmistrzu jak mi 'los' nie pokrzyżuje planów to w sobote będę:-) Mam nadzieję że wpadniemy na siebie na tym spotkaniu i trochę porozmawiamy.
wachmistrz Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 Zapraszam! Dla każdego Forumowicza z Odkrywcy mam czas, a już szczególnie dla tych którzy uczestniczą w tym wątku lub go tylko czytają :)A jeśli mnie nic nie pokrzyżuje planów to w niedzielę powinienem być nad Bzurą 2004 :)W ostatniej zapowiedzi premiery wystąpiła dezinformacja dla zmotoryzowanych: autka mozna zostawić na Szerokiej, nie na Ogarnej (bo dalej i strefa dla posiadaczy identyfikatorów). Sorry, za wprowadzanie w błąd.
jaca2003 Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 Hehehe proponuję zostawić autko gdzieś dalej bo na szerokiej na pewno miejsc nie będzie. każde wolne zastawią złotówy.Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 beaviso mój przyjacielu jak mogłes eklamowac" taki bubel jak ta nieszczesna płytka w nieszczesnej gazetce(jedynej słusznej po lini).jesteś mi winien kolego 2,90 zł bo taki wydatek przez Ciebie poniosłem(ewentualnie dokonasz przelewu najlepiej 0,5 ltr Warka Strong)takiego chłamu dawno nie trafiłem.Płytka zawiera filmik(do otwarcia w kompie)Owszem to się otwiera. reszta otwiera się z wieży.No chyba że była przeznaczona dla słuchaczy posiadających sprzet RTV typy wieża z możliwoscią oglądania filmów na np RDS-ie.Beaviso kolejny raz mnie zawiodłes.pozdrawiam
beaviso Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Jacusiu, zmoro moja, z przyjemnością przeleję 0.5 l Warki Strong na Twoją łepetynkę, co by nauczyła się wreszcie czytać ze zrozumieniem. Jeżeli z mojego postu wynikała reklama płyty CD zamieszczonej w tej szmatławej gazecie, to znaczy że zapomniałem języka polskiego. Podałem Ci tylko link do zapoznania się za darmo z tym rydzykowym chłamem, gdyż sądzę że ton wypocin redaktorzyn ND jest spójny z prezentowanymi tu przez Ciebie radykalnymi poglądami. A reklamę CD siał ktoś niezalogowany...
Berlin Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 no i wykrakałem :-( jest 15.00 a ja jeszcze w robocie wrrrr.....
slw Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Ciekawy jestem jak przebiegła premiera?Niestety moja przepustka się przeziębiła i nie dojechałem nad Bzurę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.