dirle Napisano 19 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2010 No to się chwalę - wyskoczyły rozjechane i sieknięte odłamkiem zwłoki hełmu niemieckich skoczków spadochronowych - a raczej to co z nich zostało. Świerzy wykopek z soboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 20 Wrzesień 2010 Share Napisano 20 Wrzesień 2010 współczuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Wrzesień 2010 Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Niezły koksik ;] Z jakich okolic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 20 Wrzesień 2010 Share Napisano 20 Wrzesień 2010 łeee, jeszcze będzie z niego porządny hełer :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Wrzesień 2010 Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Zależy co kto lubi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Sorry ale trochę czasu minęło... no i druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 a tak wygląda po wstępnym oczyszczeniu - prawdziwe puzzle" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Najprawdopodobniej właściciel dostał odłamkiem a następnie po tylnej części hełmu przejechał czołg rozgniatając go na brukowanej kocimi łbami" leśnej drodze gdzieś w zachodniopomorskiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 niedaleko od hełmu znalazłem szpilę od łączenie gąsienic - całkiem niezła - 66 cm długości oraz korbę rozruchową do silnika. Według niemieckich źródeł razem ze spadochroniarzami w natarciu brały udział czołgi typu Tygrys - więc może to jest z któregoś z nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Zakończenie owej szpilki - przefrezowany pierścień i poprzeczne nacięcie - może ktoś wie od czego to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 No i łeb szpili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Było również coś takiego - blacha 10mm walnięta odłamkiem ok25x20cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Były również buteleczki sanitariusza? To białe jeszcze zamknięte. O rozjechanych manierkach i menażkach i innych nieciekawych gratach nie wspomnę...Następny wypad chyba za 2 tygonie - ponad 200 kilometrów w jedną stronę do zrobienia - ale warto bo teren jeszcze dziewiczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Kropelka i jazda:D Resztę się wyklepie;)P.S. Szkoda hałerka ale co zrobić:(Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Szczęście w nieszczęściu można by rzec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 No właśnie - możecie mi doradzić jak go sensownie wyeksponować - lekko pospawać aby trzymał się kupy czy coś innego - bo sam już nie mam żadnej koncepcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Ja bym go zostawił - niech spoczywa w spokoju:) a jak teren tak obiecujący to może nast. razem trafisz calaka:) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Dirle - będziesz go sklejał? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Teraz po tym wątku, przez najbliższe dwa tygodnie może stracić dziewictwo :]-Graty! Pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 16 Październik 2010 Autor Share Napisano 16 Październik 2010 No i pojechałem - ale na rogatkach mojego masta padł" mi samochód - zatarła się popa wody i padł cały rozrząd więc na razie nici z wyjazdu. Całe szczęście, że nie rozwalił się tam na miejscu - bo nie wiem co wtedy bym zrobił - zero zasięgu tel. komórkowych a do najbliższej wiochy 7 kilometrów. Więc na pocieszenie zdjęcia z eanimacji" wkładki od wykopanego hełmu M38. Materiał z jakiego jest wykonany strukturą przypomina gęstą i twardą gąbkę. Najpierw moczyłem w garze przez 3 dni a następnie suszyłem na dużej misce z arcoroku przez kolejne 3 dni lekko obwiązując sznurkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 16 Październik 2010 Autor Share Napisano 16 Październik 2010 Po wysuszeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.