desmo Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 Ja już kilka miesięcy temu słyszałem, od Pana Arka, że formy do dużej sondy są gotowe... Prawdę mówiąc to coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem drugiej wykrywki na militarkę. Jak nie będzie dużej sondy to trzeba będzie chyba Smętka zamówić.
jatwiag Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 Pytanie do Pana Nikt - Czy mozliwe jest dodanie w Argo czy nowyn drobnicowcu" sledzenia zmian fazy gruntu na LCD?
Szukanko Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 desmo-a jakiej średnicy te formy?Zapytałęś?
ElMatys Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Witam Panowie jezeli ktos z was posiada argo to prosił bym jakies ustawienie na militarke bo 3 razy juz Pytalem i nic chyba,ze po lesie nikt z was nie chodzi.Chociaz jakis punk zaczepienia chociaz dyskryminacja na ile?
marek19767 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Dla militarki to przede wszystkim tryb statyczny (lepiej mix i w dynamiku ustawic dyskryme nie więcej jak -20), czułość także jak najwyższa, chyba, że się trafi duży obiekt to wtedy nieco ją zmniejszyć. Sygnał wiodący na dobrze słyszalny. Częstotliwość pośrednia lub niska. Takie ustawienia dostałem od kolegi Jarka z forum Było nie mineło.
desmo Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 No właśnie nie zapytałem się o średnicę, ale w jednym z wątków ktoś pisał, że ma mieć 33 cm. Tylko, że to już sporo czasu minęło i plany mogły ulec zmianie.... http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=639817#748105
SaperDębica Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Pochwali sie ktos zasiegiem nowego rutusa i dokona oceny nowej wykrywki?Jak jest ze stabilnoscia wykrywki? bo z tego co czytalem to wynika ze sie wybitnie wzbudza
STYCHU3 Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Witam,chciałbym zakupić sondę DD do Proximy ver3, teren moich poszukiwań to pola ale w większości to lasy,mam pytanie do użytkowników takowej sondy jak ona zachowuje się w lesie np. w trybie statycznym lub miksie czy nadaje się do takich poszukiwań?
ElMatys Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Zasieg,z moich doswiadczen to na ustawieniach na kolor nie wyciagnalem nic z głebokosci wiekszej niz 25 cm takim sposobem stwierdzam,ze ja nie widze wiekszej roznicy oprocz ceny(ok 1200zł wiecej) z garrettem ace 250,to sa oczywiscie moje odczucia i troche sie rozczarowałem gdyz 1800zł to sporo kasy i załuje iz nie poczekalem i kupilem garretta at pro,pospieszyłem sie troche:/pozdrawiam
ElMatys Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 To nadmierne wzbudzanie idzie troszeczke zniwelowac ustawieniami tak jak pan Arkadiusz wyzej pisał,u mnie podziałało,troche sie uspokoił.Moje zastrzezenia wzbudza tylko ten zasieg i delikatna wiotka konstrukcja.Pozdrawiam
ElMatys Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Dziekuje za punkt zaczepienia odnosnie ustawien na militarke kolego Marek.Pozdrawiam
Tradytor Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 A jakich ustawień kolega używa w dynamiku ? Bo ja widzę różnicę w zasięgu.
ElMatys Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Praca Dynamiczna,filtr standard lub relikty,szybkosc 16,maskowanie 4,dyskryminacja -10,czyłosc od 35 do 40.Taki to ma u mnie wyglad.Pozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Kupiłbyś Garretta i miałbyś taki sam niedosyt. I w przypadku każdego innego droższego sprzętu tak samo. 4x droższy samochód też ma tylko 4 koła.Różnice które kosztują nie są takie oczywiste.
ElMatys Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Z tym 4 razy drozszym samochodem to stanowczo nie trafne porownanie bo jak wiemy komfort jazdy i wyposazenie wiele potrafi zmienic tak myslalem,kupujac argo i wierz mi ze nie chodzi mi tu o jakas anty reklame tylko wyrazam swoje zdanie na temat argo kolego.Pozdrawiam.
desmo Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Coś mi się widzi, że kolega nigdy nie miał ACE 250 w rękach, a z Argo to też chyba nie za wiele czasu w terenie spędził... Toż to nawet Proxima ma lepsze osiągi od ACE. To po prostu trochę bardziej skomplikowany sprzęt i oprócz przeczytania instrukcji obsługi trzeba z nim trochę czasu pochodzić. Poza tym nowe ACE 250 kosztuje 800 zł a nie 600 zł no i z tą delikatną konstrukcją to chyba też lekka przesada. Według mnie konstrukcja jest akurat bardzo wytrzymała. Dużo czasu spędzam w lesie i w dosyć ciężkim terenie i jak narazie nie ma żadnych problemów.
ElMatys Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Dobrze Panowie,widzę ze sie nie zrozumieliśmy ja chodzę tylko po polach i ewentualnie czasem lekki wypad do lasu poszukuje głównie monet wiec jezeli chodzi wam o militarke to nie wypowiadan sie na ten temat bo Poprostu nie szukam tego.
Tradytor Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Ustawienia podobne tylko dyskryminację bardziej skręcam tak do -30.A jeśli chodzisz za monetkami to wypróbuj filtr 4 rzędu tylko szybkość wtedy daj na 6.A jeśli chodzi o czułość to staram się podkręcać jak najwyżej. Ostatnio zaczynam kombinować w mixie i statyku.
Ash_dEvil Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 U mnie Argo jest stabilny ale poniżej czułości 37, na wyższej często staje się nie stabilny a to niestety może powodować spore straty w zasięgu. Filtr 4-rzędu nie próbowałem ale czy wtedy zasięgi nie będę jeszcze mniejsze? Jest to moja pierwsza wykrywka więc dopiero się uczę ale zasięgi rzeczywiście jak narazie nie powalają... zobaczymy jak będzie dalej, dodam że też nastawiam się na monety i kolory...
Ash_dEvil Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Jeszcze pytanie, wiele polmosów daje mi odczyty +55...+65, zastanawiałem się nad wycięciem tego zakresu ale że jeszcze nie mam doświadczenia to nie wiem czy nie spowoduje to że przegapię jakieś wartościowe rzeczy. Koledzy co oprócz polmosów daje odczyty w tych granicach i jak dużo mogę stracić wycinając ten zakres?
aragain Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Różnica ciężaru, budowy puszki z elektroniką .Jak odstawisz detektor to nie przewraca się jak poprzednie modle
Ash_dEvil Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Nie dawno kupiłem Argo, jest to mój pierwszy wykrywacz, brak mi doświadczenia dlatego mam pytanie dość lakoniczne, przy szukaniu na plaży znajduje dużo kapsli po piwie, zazwyczaj są to wskazania w granicach +50...+65, jeśli wytnę ten zakres to co mogę stracić?
pawcion123 Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Stracisz wszystko w tym przedziale...zrób sobie test z monetkami ect.. zobaczysz co daję takie odczyty!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.