Skocz do zawartości

nowy rutusik

nazgul

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 582
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
wielkopolskie pola juz gotowe do przekopania na dlugość sztycha ziemia odmarznięta,,mialem niezly sygnal na wiekszej głebokości ale jescze nie dalo rady ukopać,,może kiedy indziej...
Napisano
dzisiaj ponowny wypad z argo na pole i muszę stwierdzić że na drobnicę kolorową jest bardzo dobrym sprzętem,,moje trafienia z wczoraj i dziś w dziale nasze odkrycia,,
Napisano
Sonda CC najlepiej sprawuje się w zaśmieconym terenie.Na pewno ma mniejszy zasięg od podstawowej ale lepiej wybiera kolor wśród stalowych śmieci.
Napisano
Witam Panowie czytam,ze dobrze jest wyciąć skalę od +80 w górę przy poszukiwaniu monet na polach,moze wam sie wydać moje pytanie banalne ale jak to zrobić?Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Napisano
Cytuję:
Witam !

- na początek kolorów najlepiej szukać w dynamice.Filtr standard,szybkość 16 , maskowanie 4 , dyskryminacja -10 , czułość na początek około 30.
- Doświadczenie z tym wykrywaczem to ja już mam ,ale w tej chwili zbieram doświadczenie co do pomagania użytkownikom, dziś miałem telefon w sprawie krótkich sygnałów . A wiec : zwróćcie koniecznie uwagę na kombinację dwóch parametrów : maskowanie i korekcja kamieni. Maskowanie to funkcja która analizuje czas trwania sygnału dźwiękowego i maskuje te krótkie - poniżej ustawionej wartości. A więc nie ma nic wspólnego z maskowaniem" rozumianym w obiegowy sposób. Generalnie nie powinno się chodzić poniżej maskowania 3" - możliwość regulacji poniżej jest tylko dla absolutnych muzyków ;-). Maskowanie ustawione na 3" i powyżej radykalnie wspomaga układ dyskryminacji.
Funkcja korekcja kamieni " definiuje reakcję wykrywacza na tak zwane hot rock" od pełnego odrzucenia aż do pełnej akceptacji w wysokim zakresie ID . Jeśli korekcja jest ustawiona w okolicach " to sygnał od kamieni jest na granicy odrzucenia i akceptacji. Czyli sygnał od nich jest właśnie krótki wręcz szpilkowy". Efekt zależności jest taki ,że kombinacja niskiego maskowania i niskiego odrzucania kamieni powoduje właśnie takie sygnały powyżej +80.

pozdrawiam RUTUS
Napisano
czułość 30 nie za mało??,proponowal bym 35-40..ja na takiej chodzę i jest ok.na czulośći 45 w moich polach zaczyna wariować i wydaje milion dzwięków,ktore tylko robią w głowie zamęt..
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam Kolegów.Pytanie moje jest takie czy faktycznie zwiększając czułość w argo zwiększe jego zasięg tzn głębiej bedzie szukal czy to tylko takie spekulacje nie podparte faktami dodam,ze Cewke mam standardową?dziękuje z gory za odpowiedź i pozdrawiam.
Napisano
Jeszcze jedno,czy mogli byscie Koledzy zarzucić jakies sensowne ustawienia na militarke?Bede bardzo wdzięczny,moze Pan Arkadiusz zapodal by kilka mądrych słów w tej kwestii?Pozdrawiam.
Napisano
Witam wszystkich ! Jestem nowy na forum (ale poszukiwaczem jestem od dawna). Chcę wymienić mój wysłużony sprzęt producenta nie cieszącego sie zbyt dobrą opinią (Geoscan) na coś nowego. Myślę nad Argo lub proximą. Szukam militarkę ale drobnicą też nie gardzę ;). Co będzie lepsze argo czy proxima ? P.S. Na stronie producenta pojawiła się informacja o zmianie konstrukcyjnej !!!
Napisano
Dużo czytałem i wydaje mi się że argo był by lepszy bo chyba ma trochę lepszy zasięg, no ale cena wyższa... Idealna dla mnie była by chyba proxima z większą cewką na którą niestety nie możemy sie doczekać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie