danielka Napisano 9 Wrzesień 2010 Autor Napisano 9 Wrzesień 2010 Witam znalazłem ostatnio monetę nimiecka z roku 1925 lub 1927 niestety nie zdążyłem jej wyczyścić i przydarzył mi się wypadek moją lekkomyślność wypadła mi z rak i z turlała się po schodach. Szukałem ją kilka dni ale niestety nie znalazłem. Myślę ze moneta była dość lekka być może aluminium, Chodzi mi o to czy opłaca się jej szukać tzn czy była rzadka i czy była coś warta. Pozdrawiam
polan77 Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Monet szuka się dla przyjemności,a nie dla wartości...
spid3r Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 polan77 true :)danielka:Jesli szukasz by handlować i sprawdzać tylko wartość to pomyliłeś hobby jak także i forum.Spojrzyj na rzeczy jakie znajdujesz jako na część histori, która poznajesz przed znalezieniem danej rzeczy jak później gdy ją identyfikujesz.To nie kasa ma tu wartość, ale ta cząstka naszej historii którą trzymasz w ręku.
danielka Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 Nie zrozumieliście mnie. ale ok niech wam będzie. Że che znac wartość przedmiotu(materialna) nie oznacza ze wystawie go na byle jakiej aukcji. Poza tym mogę interesować się inna dziedziną np miltarke a monety sprzedawać tak też można. Pozdrawiam
K.u.K. Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 może taka?http://allegro.pl/50-reichspfennig-1925-f-bardzo-rzadka-moneta-i1149591051.html;)
danielka Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 Właśnie chodzi o to ze nie zdążyłem ją oczyścić udało mi się tylko rok odczytać ale moja była koloru srebrnego:)
Hebda Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 Ty,i my ci mamy powiedzieć gdzie jej szukać? ie zdążyłem ją oczyścić udało mi się tylko rok odczytać"taa?jaki?25czy 27?nudzi Ci się,brak pomysłu a parcie na założenie wątku jest nie?żałosne
Hebda Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 ja dziś w lesie łuskę trafiłem,koloru miedzianegotaka ładna,śliczna,ale zgubiłem,wypadła mi z kieszeniprosiłbym o ID i czy warto po nią wracać jej szukaćna jedno wychodzi.zastanów się czasem co piszesz.srki za dubla.
danielka Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 nie nudzi mi się. Po prostu chciałem się dowiedzieć czy nimieckie pfeningi produkowane w latach 1925-1927 były koloru srebrnego czy byly tylko te reich pfenigi tylko tyle. Jak Hebda nie zrozumiales to po co sie udzielasz?? to właśnie jest żałosne, nie doczytasz nie pomyślisz i tak jest. Pozdro
danielka Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 może moja wina zbyt zagmatwany temat. Pozdrawiam i przepraszam jeżeli kogoś lub czyjeś przekonania obraziłem.Pozdrawiam
tyfus Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 danielka - niewiele można w tym temacie pomóc. Masz rację - być może źle sformułowałeś prośbę. Jeżeli znajdziesz tę monetę, będziesz znał rok i mennicę - bez problemu sprawdzisz w necie szczegóły oraz jej wartość, jeżeli cię to interesuje, lub wrzucisz na Forum do ID.Jeżeli nie znajdziesz, to tak jakby nie było rozmowy :)
sławek1989 Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 zobacz tutaj co było bite w tych latach http://www.sammler.com/muenzdatenbank/auswahl_table.asp?laden=Weimar-M%FCnzen&sprache=deutsch
danielka Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 Sławek wielkie dzięki to co takiego było
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.