zelig Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 Zbieranie dokumentacji było dla Chaplina najryzykowniejszym etapem w pracach nad Dyktatorem".
pomsee Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Ten wąsik, ach ten wąsik...:)Zelig ściągnąłeś już Nemmersdorf?
zelig Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 Trochę się zdziwiłem, bo z tego co wiadomo Nemmersdorf był wielką zadymą propagandową, a tutaj zaledwie parę minut filmu.(a ten screen z Chaplinem pochodzi z dok. o waffen ss, niedawno reklamowanego)Masz 666 postów pomsee. Aż czuć zapach siarki. :)
pomsee Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Krążę po forum w poszukiwaniu tematu na post aby tą cyfrę zmienić. A nuż pojawi sie gość z propozycja podpisania korzystnego kontraktu?Czy ten Nemmersdorf z osiołka to całość czy moze fragment?Odnosnie propagandy tym razem sowieckiej - dostałem film Bohdan Chmielnicki" nakrecony w (chyba) 1940/41 r. z fajnym propagandowym zadeciem po zajeciu kresow w 1939r.Uff, 667 post - co za ulga!
zelig Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 Całość. (chociaż 1 odc. kroniki trwał niby 20 min., a ta jest krótsza). Tam ostatnio pojawiło się 5 pełnych DW z 1944. Dwie mi umknęły.Widziałem kiedyś film z Yulem Brynnerem, też chyba o Chmielnickim, o tym jak to podłe Paliaki" gnębiły na maxa kozaków. Może to remake tego z 41-wszego? :)Polecam ten dok. o ss. Występuje w nim mnóstwo ss-weteranów. Między innymi takie kuriozum jak ten pan... (ze względu na facjatę i nazwisko faktycznie nadawał się tylko do ss. Brakuje mu tylko dr." przed imieniem). Poza tym dużo zdjęć z Polski.
pomsee Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Nie to zupelnie inny film (widzialem oba). Strasznie mi transfery z osiolka dlugo idą. Moze wersja pro jest lepsza?
zelig Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 Nie wiem. Skoro pro" to pewnie będzie lepiej :)A z tymi transferami trzeba się raczej pogodzić. To nie są Holywoodzkie hity, a wszystko zależy od popularności" pliku.(przy okazji: Gdynia)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.