szmilas Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Napisano 8 Wrzesień 2010 Witam, prosze o pomoc w odczytaniu blachy ktora znajduje sie na zdjeciu. Jezeli ktos ma problemy z odczytaniem jest na niej GEN.Kp.G.E.B.514. Z gory dziekuje
szmilas Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Napisano 8 Wrzesień 2010 Witam, prosze o pomoc w odczytaniu blachy ktora znajduje sie na zdjeciu. Jezeli ktos ma problemy z odczytaniem jest na niej GEN.Kp.G.E.B.514. Z gory dziekuje
chemik3 Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 Genesenden Kompanie Grenadier Ersatz Bataillon 514 czyli kompania ozdrowieńców" 514 Zapasowego Batalionu Grenadierów. Chyba nic nie pomyliłem a jeśli tak to ktoś mnie poprawi.Pozdro
chemik3 Napisano 8 Wrzesień 2010 Napisano 8 Wrzesień 2010 zapomniałem dopisać że chodzi o 297 kompanie a literka A to grupa krwi
szmilas Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Napisano 8 Wrzesień 2010 Dzieki bardzo 297 to nr. zolnierza. Blaszka oryginalna przywieziona z niemiec razem z dwoma innymi wehrmachtu.ps. Do znawcow tematu ile ona moze byc warta. Dzieki
bjar_1 Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Cena symboliczna, bo spaprał ją ktoś drapiąc na niej runy SS.
Pytanie
szmilas
Witam, prosze o pomoc w odczytaniu blachy ktora znajduje sie na zdjeciu. Jezeli ktos ma problemy z odczytaniem jest na niej GEN.Kp.G.E.B.514. Z gory dziekuje
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.