Skocz do zawartości

Bagnet - na bogato

Skok

Rekomendowane odpowiedzi

Bagnecik jak i nakładka jest w 100 % oryginalna. Wystarczy wziąć do ręki. Punce bardzo wyraźne i dosłownie wszędzie. Myślę, że fotki które wstawiłem to jedyne foty oryginału w necie. W sumie liczyłem na udział w wątku speców ze strony bagnety.pl. Dla nich to powinna być arcyciekawa sprawa.

Teraz pochodzenie bagnetu.

Bagnet #$%& nie jest mój :-(

Jest to eksponat z Muzeum Okręgowe w Bydgoszczy im. Leona Wyczółkowskiego. Do końca roku będzie go można jednak oglądać na wystawie poświęconej wojnie polsko-bolszewickiej w Pomorskim Muzeum Wojskowym w Bydgoszczy. Oprócz tego jest jeszcze inne urządzenie mocowane na karabin służące do cięcia drutu (również ciekawe), i trochę carskich szmatek (bogato opieczętowane np chlebak, ładownica itp)wszystko pochodzi z jednego źródła. Zostało pozbierane przez Niemców po zakończeniu walk i przekazane do muzeum (zachowały się na niektórych szmatkach" oryginalne karteczki z niemieckimi opisami). Oprócz tego jest wiele innych ciekawostek (np winchester m1895) takich jak broń mundury itp.

Także zbieracze bagnetów i carskich rzeczy pakować plecak i na pielgrzymkę :-P Wchodzimy do muzeum i kierujemy się w lewo :-) Ja byłem już kilka razy z racji, że całkiem niedaleko pracuje.

Pozdrawiam!

Siema Skok widze ,że ludziom z deka ciśnienie podnosisz :) Fajna praca z tymi skromnymi cackami pozazdrościć ...
Oby takie fanty wychodziły z ziemi to palpitacje serca i migotanie komór gwarantowane jak zniżki w media markt :) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie